Επιμελητήριο Χαλκιδικής Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ομιλία με θέμα : «Εθισμός και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, τον τζόγο, το αλκοόλ & το διαδίκτυο»

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων «ΟΑΣΙΣ» και τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου, διοργάνωσαν εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Εθισμός και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, τον τζόγο, το αλκοόλ & το διαδίκτυο» στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΟΑΣΙΣ για την απεξάρτηση και τον εθισμό στην Βόρειο Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα των ναρκωτικών και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στον νομό Χαλκιδικής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε και στην κοινωνική δράση που αναπτύσσει το Επιμελητήριο, που στηρίζει όχι μόνο τον επαγγελματικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και την τοπική μας κοινωνία, με δράσεις που υλοποιεί η διοίκησή του.

Το λόγο ανάλαβε στη συνέχεια ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και ο σύμβουλος Απεξάρτησης κος Δαμιανός Δουίτσης που αφού αναφέρθηκε για τους ειδικούς σκοπούς, τις αρχές και τις δραστηριότητες της «ΟΑΣΙΣ», επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στο καυτό θέμα της εξάρτησης από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον τζόγο και το διαδίκτυο.

Η βοήθεια και η υποστήριξη από το οικείο περιβάλλον, η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους (εξαρτημένους) , η αναίρεση της παθητικότητας και ο συνεχείς προσωπικός τους αγώνας είναι οι τρόποι για την απεξάρτηση τους.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον κο Δουίτση, είναι εκείνη που πρέπει πρωτίστως να διαγνώσει την αποκλίνουσα συμπεριφορά των παιδιών της όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, και οφείλει να δραστηριοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ζητώντας βοήθεια από ειδικούς αν δεν μπορεί να την χειριστεί από μόνη της .

Το λόγο πήραν στη συνέχεια πρώην εξαρτημένα άτομα , εθελοντές της «ΟΑΣΙΣ», που μετέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες από την εξάρτηση τους και την προσπάθεια απεξάρτησής τους.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν videos για την επίδραση του αλκοόλ στην οδήγηση, ενώ υπήρξε συνεχής διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων, που στην πλειονότητά τους ήταν γονείς.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, που με τα τραγούδια της έδωσε μια χαρούμενη νότα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, για την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλουν τα εξαρτημένα άτομα και οι οικογένειές τους.