ΕΠΙΣΗΜΟ: Η UEFA διέψευσε την ΕΡΑ για το «οφσάιντ» – Πώς αντιδρά ο ΠΑΟΚ

Ένα fake news που δεν… πέρασε! Ο λόγος απλός. Το κρατικό ραδιόφωνο επικαλέστηκε πηγές από την UEFA, η οποία δεν ανέχεται να επικαλούνται το όνομά της ως μέσο προπαγάνδας.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος του κρατικού ραδιοφώνου ΕΡΑ μετέδωσε ότι σύμφωνα με την UEFA ήταν σε θέση οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στην επίμαχη φάση του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια τοποθέτηση και επομένως το σχετικό ρεπορτάζ δεν έχει βάση. «Σχετικά με άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα σε ελληνικά ΜΜΕ, η UEFA θα ήθελε να δηλώσει τα εξής: Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις στις διοργανώσεις της και επομένως ουδέποτε θα σχολίαζε διαιτητικές αποφάσεις σε εγχώριες διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως αβάσιμη και λανθασμένη» αναφέρει η UEFA.


Όπως είναι λογικό οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν σκοπεύουν να αφήσουν έτσι αυτή την υπόθεση και θα προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία με όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.