Επίσκεψη κληρικών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Άγιο Όρος

To Άγιο Όρος επισκέφθηκαν κληρικοί του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μ. Πρωτοσύγκελος κ.κ. Ανδρέας και ο Υπογραμματεύς διάκονος κ. Γρηγόριος, επισκέφθηκαν τις Ι. Μονές Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, το Κυριακό της Σκήτης Κουτλουμουσίου, τα Ιερά Κελλία Γενεσίου της Θεοτόκου Ι. Μονής Καρακάλλου και Προφήτη Ηλία «Φιρφιρή» Ι. Μονής Κουτλουμουσίου στις Καρυές, και Αγίου Χρυσοστόμου στη Σκήτη Κουτλουμουσίου, το αγίασμα του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ενώ η επίσκεψη θα κλείσει με επισκέψεις στις Ιερές Μονές Διονυσίου και Κουτλουμουσίου, και στο Αντιπροσωπείο της Ι. Μονής Εσφιγμένου.

Την Τρίτη πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στην Ιερά Επιστασία, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος Λαυριώτης και οι Επιστάτες Γέροντες Ιερομόναχοι Χαρίτων Δοχειαρίτης, Σισώης Ξενοφωντινός και Γαβριήλ Εσφιγμενίτης.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, η οποία τιμά την μνήμη της προστάτιδός της μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Πηγή: romfea.gr