Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, συνοδευόμενη από τον διευθυντή του γραφείου της, Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου, και επιτελικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η κα  Κονιόρδου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, δεδομένου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό,  ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 να παραδοθεί το κτήριο στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου (ΕΠΜΑΣ). Την υπουργό υποδέχτηκε η διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, κα Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η οποία την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου Μουσείου και την ευχαρίστησε για την αμέριστη υποστήριξή της.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, οι τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΕTAPLAN ΑΕ, που εκτελεί έργο τεχνικού συμβούλου για την Β΄ φάση της επέκτασης της ΕΠΜΑΣ, η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (πτέρυγα ΙΣΝ).

Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε όλους τους χώρους, από την επιβλητική αίθουσα υποδοχής έως τις αίθουσες των μονίμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων, τους χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, τα εργαστήρια συντήρησης, τις υπόγειες αποθήκες των έργων τέχνης, οι οποίες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς και τα ήδη εγκατεστημένα μηχανοστάσια. Στη συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συντελεστές η υπουργός ενημερώθηκε για τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του έργου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί  από κοντά  και να στηρίζει το όλο εγχείρημα.

naftemporiki.gr