Επιστρέφει η «Μάσκα»; Ο όρος που θέτει ο Τζιμ Κάρεϊ

«Ένας τρελός, οραματιστής σκηνοθέτης» θα ήταν αυτός που θα έπειθε τον Τζιμ Κάρεϊ να επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη τον Στάνλεϊ Ίπκις -τον ήρωα που εκτίναξε την καριέρα του το 1994, στην ταινία «Η Μάσκα».

Στη διάρκεια προώθησης της επικείμενης ταινίας στην οποία παίζει, την προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού «Sonic The Hedgehog», ο Κάρεϊ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή του να ξαναζωντανέψει τον επιτυχημένο τραπεζίτη -που όταν ανακάλυψε μία πράσινη μάσκα μετατράπηκε σε έναν αδίστακτο, τρελό εγκληματία, είναι ο άνθρωπος που θα επιλεγεί για να σκηνοθετήσει τη συνέχεια της «Μάσκας».

Μιλώντας στο ComicBook, είπε: «δεν πιστεύω στις συνέχειες και σε όλα αυτά τα πράγματα. Προσωπικά, νομίζω ότι στη “Μάσκα” θα έπαιξε ρόλο ο σκηνοθέτης. Εξαρτάται πραγματικά από τον σκηνοθέτη. Δεν θέλω να το κάνω μόνο και μόνο για να το κάνω. Αλλά θα το έκανα, μόνο αν ήταν κάποιος τρελός, οραματιστής σκηνοθέτης».

Το 2005 κυκλοφόρησε μία συνέχεια χωρίς τον Τζιμ Κάρεϊ, η ταινία «Son of The Mask», αλλά δέχτηκε κακές πολύ κακές κριτικές και δεν προχώρησε εισπρακτικά.