Επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ το Καρναβάλι στο Πολύχρονο

Τρεις μέρες γεμάτες, κέφι, χορό, φαγητό και άφθονο κρασί σχεδιάζονται για φέτος στο καθιερωμένο πλέον Καρναβάλι του Πολυχρόνου, όπου αναμένεται να χτυπήσει η καρδιά της αποκριάς στην Κασσάνδρα.

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια λόγω πανδημίας, το καρναβάλι επιστρέφει και οι διοργανωτές του υπόσχονται αξέχαστες στιγμές διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς, 26 Φεβρουαρίου, που θα έχει ως θέμα την επικαιρότητα και ως πρωταγωνίστρια… την Εύα Καϊλή.

Το Πολύχρονο κινείται ήδη σε αποκριάτικους ρυθμούς από την Τσικνοπέμπτη, ενώ η γιορτή θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 24 Φεβρουαρίου με ένα πάρτι μασκέ σε καφέ-μπαρ του χωριού που θα “κινηθεί” σε λάτιν και εορταστικούς ρυθμούς.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία με τον τραγουδιστή Ηλία Καμπακάκη. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυχρόνου Κώστας Γκιάγκος, εθελοντές τόσο από την Κοινότητα όσο και από τα διπλανά χωριά, εργάστηκαν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το τριήμερο. «Στην πλατεία του χωριού έχουμε εξέδρα οπότε θα είναι δημόσια η συναυλία», σημειώνει χαρακτηριστικά ενώ όπως «υποσχέθηκε» οι μυρωδιές από τα σουβλάκια θα κατακλύσουν το χωριό.

Μετά τη συναυλία, τη σκυτάλη θα αναλάβει η Δήμητρα Καβαλάρη ραδιοφωνική παραγωγός η οποία θα ξεσηκώσει με χορευτικούς ρυθμούς τους ξέφρενους καρναβαλιστές έως αργά το βράδυ.

Το πάρτι όμως δεν σταματάει εκεί. Την Κυριακή στις 26 Φεβρουαρίου σειρά θα έχει η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που φέτος θα έχει 18 θέματα, πεζοπόρα και μηχανοκίνητα, ενώ στο σύνολο θα ξεσηκώσουν το κοινό οι περίπου 200 εθελοντές καρναβαλιστές. Το βράδυ στις 20.00 θα τελεστεί το καθιερωμένο κάψιμο του καρνάβαλου, που θα συνοδευτεί με δωρεάν τσάι και χαλβά που θα μοιραστούν στην παραλία του χωριού υπό τη θέα πυροτεχνημάτων. Την παρέλαση θα παρουσιάσει ο Τάσος Ριζόπουλος, ενώ το παρών θα δώσουν τόσο η μπάντα του Δήμου, όσο και ορισμένες σχολές χορού από την Κασσάνδρεια.

 «Η αρχή έγινε το 1984. Πρόκειται για το 35ο καρναβάλι, κανονικά θα ήταν το 37ο. Είναι κάποια χρόνια που λόγω κορωνοϊού είχε σταματήσει», αναφέρει ο κ. Γκιάγκος, υπενθυμίζοντας την απογοήτευση που είχε προκαλέσει η ακύρωση του καρναβαλιού το 2020 πέντε μόνο μέρες πριν τη μεγάλη παρέλαση, εκτιμώντας πως φέτος ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί στην Κοινότητα για να γιορτάσει την αποκριά θα ξεπεράσει τα 5.000 άτομα.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού, δεν είναι λίγα εκείνα τα καταλύματα και οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν εκτάκτως για το ερχόμενο τριήμερο. Στόχος, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είναι να ξαναποκτήσει ζωή το χωριό και τη χειμερινή περίοδο.

 «Εμείς στηρίζουμε απόλυτα την εκδήλωση καθώς και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ηρακλής Λειβαδιώτης, πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ η οποία χρηματοδοτεί τις φετινές εκδηλώσεις. Παράλληλα σημείωσε πως «θα είναι ένα καρναβάλι το οποίο θα έχει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο από την Χαλκιδική αλλά και από την ευρύτερη περιοχή», καλώντας όλους τους δημότες να δώσουν το παρών καθώς όπως αναφέρει «αυτή η μέρα θα είναι αφιερωμένη στο καρναβάλι του Πολυχρόνου».

Πηγή Φωτογραφιών: Facebook @ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ

www.xalkidikipolitiki.com