Επίθεση κατά του ΠΑΟΚ από τον Υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας

Για τους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα για την πρώτη φάση του EHF Cup στο χάντμπολ γυναικών

Έκταση στην Τουρκία έχουν πάρει οι καταγγελίες για τους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα για την πρώτη φάση του EHF Cup, στο χάντμπολ γυναικών.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι TRT, ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά και επιθέσεις από τους φίλους του Δικεφάλου προς τα μέλη της ομάδας της πατρίδας του.

Επίσης κατήγγειλε τη μη ανάρητηση της τουρκικής σημαίας στο κλειστό υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για το ζήτημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου:

«Κατάδικάζουμε έντονα τα γεγονότα των δύο αγώνων του ΠΑΟΚ με τη Μουράτπασα στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. οι αγώνες έγιναν στη Βέροια). Η συμεπριφορά και η εκ προθέσεως επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και των φίλων του προς την αποστολή της ομάδας μας δεν συνάδουν με το ειρηνικό και φιλικό πνεύμα του αθλητισμού.

Παρότι η ελληνική σημαία ήταν κρεμασμένη στο κλειστό όπου διεξήχθησαν οι αγώνες, δεν επετράπη να κρεμαστεί η τουρκική σημαία για την ομάδα και τη χώρα μας, σε αντίθεση με το πνεύμα των διεθνών αναμετρήσεων. Το αποκορύφωμα ήταν ότι οι αθλήτριές μας υπέστησαν έντονη παρενόχληση και επιθετικότητα από τους φίλους των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια των αγώνων.   

Ενημερώνουμε το κοινό πως είμαστε ολόψυχα στο πλευρό της Μουράτπασα και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για το ζήτημα. Περιμένουμε την ίδια ευαισθησία και από τις ελληνικές αρχές».

Πηγή: metrosport