Επιβατικό αεροσκάφος διέσχισε τον Ατλαντικό σε κάτω από 5 ώρες

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια – Η πτήση αναμενόταν να διαρκέσει 102 λεπτά περισσότερο

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, επιβατικό αεροσκάφος διέσχισε τον Ατλαντικό σε λιγότερο από πέντε ώρες. Πτήση της British Airways προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο του Χίθροου νωρίς το πρωί της Κυριακής έχοντας αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μόλις τέσσερις ώρες και 56 λεπτά νωρίτερα.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ ταχύτητας για επιβατικό αεροσκάφος που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ των δύο πόλεων, σύμφωνα με στοιχεία του Flightradar24, που παρακολουθεί τις αεροπορικές πτήσεις ανά τον κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί από πτήση της Norwegian Air, επίσης σε δρομολόγιο μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης και με διάρκεια πέντε ώρες και 13 λεπτά.

Η συγκεκριμένη πτήση της ΒΑ αναμενόταν να διαρκέσει 102 λεπτά περισσότερο, καθώς η μέση διάρκεια για την κάλυψη της απόστασης μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου είναι 6 ώρες και 13 λεπτά, σύμφωνα με το Flightradar24. Αλλά η ταχύτητα και τα ρεύματα του ανέμου ήταν ιδανικά στο να περιορίσουν τη διάρκεια της πτήσης, εξηγεί ο Ίαν Πετσένικ, διευθυντής επικοινωνίας της Flightradar24.

Πηγή: naftemporiki.gr