Έρχεται αφρικανική σκόνη – Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

Για τους κινδύνους από νέο έντονο επεισόδιο με μεταφορά σκόνης από την Αφρική προειδοποιεί με ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η αφρικανική σκόνη θα φτάσει σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, με λασποβροχές και κίνδυνο λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Αναλυτικά ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του:

Ιδιαίτερα εντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαβ/κύριακο! Θέλει προσοχή!

Φίλες και φίλοι: Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας!

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:

– Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα

– Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου