Έρχεται αλλαγή στον κατώτατο μισθό 

Επισπεύδεται η επόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού έως τα 751 ευρώ. Στόχος είναι να φτάσει στα 751 ευρώ προκειμένου να στηριχθούν τα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων που πιέζονται από τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι αντί η πολύμηνη διαδικασία να ξεκινήσει στις αρχές του 2023, ώστε η επόμενη αύξηση να γίνει κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος, να ξεκινήσει από το φθινόπωρο, ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2023, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό να δουν νέα αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις προθέσεις από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετημένη διαδικασία (που τελικώς δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα ως προς το χρονοδιάγραμμα), η διαβούλευση για τον νέο μισθό επρόκειτο να ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου ώστε να ισχύσει ο νέος μισθός από 1η Ιουλίου.

Αυτή η αύξηση θα παρασύρει επίσης προς τα πάνω και το επίδομα ανεργίας, όπως και τις τριετίες. Σημειώνεται, πως από την τελευταία φορά που ο κατώτατος μισθός ήταν στα 751 ευρώ έχουν περάσει 11 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011.

Πηγή: alfavita.gr