Έρχονται οι «καμπάνες» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ασφυκτικά είναι πλέον τα χρονικά περιθώρια για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμφανίζεται έτοιμη να στείλει τα πρώτα… ραβασάκια με τα πρόστιμα στους παραβάτες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Η ΑΑΔΕ ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποστείλουν εκ νέου μέχρι και σήμερα, 7 Μαΐου τελικά στοιχεία ώστε να «τρέξει» η διασταύρωση και όσοι ασφάλισαν από τέλος Απριλίου μέχρι σήμερα τα οχήματα τους, να βγουν από τη «μαύρη» λίστα.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου έδειξε ότι τα ανασφάλιστα, αυτοκίνητα και μηχανές, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους είναι 385.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ασφαλίσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ το όχημά του εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του θα πρέπει πρώτα να το πληρώσει.

 

Τα πρόστιμα

Αμέσως μετά, η ΑΑΔΕ θα στείλει στους παραβάτες τα «ραβασάκια» με τα πρόστιμα, που έχουν ως εξής:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ

150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.

200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.

250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω.

 

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο

Υπάρχουν οχήματα για τα οποία ενώ έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας είναι ανασφάλιστα. Οι οδηγοί εύκολα και απλά μπορούν να μάθουν αν το όχημα τους είναι ασφαλισμένο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε.

Το μόνο που χρειάζεται για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Πηγή: in.gr