Εργασίες εξωραϊσμού και καλλωπισμού ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α προχώρησε σε εργασίες εξωραϊσμού και καλλωπισμού. Όμως η φετινή χρονιά είχε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες.

Την πραγματοποίηση των εργασιών μέσω της εσωτερικής ανακατανομής του προσωπικού της ΑΞΤΑΔΑ και φυσικά με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Λόγω του αναγκαστικού lockdown και των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού προχωρώντας σε αναδιανομή των αρμοδιοτήτων του έμψυχου δυναμικού της επιχείρηση χωρίς να προβούμε σε νέες προσλήψεις και αναθέσεις σε εργολάβους πλην των απαραιτήτων για τις εργασίες που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν από το υπάρχον προσωπικό (ανακαίνιση στις τουαλέτες του κάμπινγκ και στη διαμόρφωση του Άλσους) . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς αναστολής, απασχολήθηκαν με άλλες εργασίες και συγκεκριμένα εργασίες καθαρισμού, βαψίματος, συντηρήσεων κτλ, του κάμπινγκ, του παρκινγκ, του Άλσους Αριστοτέλη και του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού. Με τον τρόπο αυτό το όφελος ήταν πολλαπλό, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, κρατήσαμε το κόστος στο μίνιμουμ, χωρίς περιττά έξοδα και φυσικά η εταιρεία στήριξε έμπρακτα τους εργαζόμενούς της σ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ανά υποκατάστημα:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου, γραφεία, αίθουσες ωδείου, συνεδριακός χώρος, αποθήκη, λαογραφικό, έκθεση Βαρλάμη και αίθουσα 3D, καθαρίστηκαν με επιμέλεια και έκτοτε απολυμαίνονται καθημερινά με ειδικά απολυμαντικά.

Περιποιηθήκαμε τις ξύλινες εξωτερικές πόρτες του κτιρίου οι οποίες γυαλίστηκαν και βάφτηκαν και περάστηκαν με ειδικό βερνίκι οι σκάλες και η βεράντα. Εν συνεχεία βάφτηκαν και οι εξωτερικοί τοίχοι έτσι ώστε να καλλωπιστεί και να αναδειχθεί το κτίριο. Επιπλέον καθαρίστηκαν, στην οροφή του κτιρίου, οι υδρορροές και η ταράτσα από πευκοβελόνες και χώματα.

Τέλος προχωρήσαμε σε εργασίες στον κήπο, όπου κουρεύτηκε το γκαζόν, κλαδεύτηκαν και καθαρίστηκαν τα δέντρα, φυτεύτηκαν εποχιακά άνθη και φυτά και ο χώρος πλέον είναι έτοιμος να υποδεθεί τους επισκέπτες του μετά την άρση των μέτρων.

ΑΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Στο Άλσος προχωρήσαμε σε κούρεμα γκαζόν, κλάδεμα δένδρων και θάμνων, κόψιμο αγριόχορτων, συντήρηση αρδευτικού συστήματος, εφαρμογή ζιζανιοκτόνου στους διαδρόμους και λοιπούς χώρους. Αποκαταστάθηκαν οι ζημίες και καθαρίστηκε το Άλσος από δένδρα που έπεσαν λέγω των άσχημων καιρικών συνθηκών του Απριλίου. Επιδιορθώθηκε και βάφτηκε ο φράχτης, φυτεύτηκαν εποχιακά άνθη, συντηρήθηκαν τα όργανα που φιλοξενούνται στο Άλσος και τοποθετήθηκε λευκό χαλίκι όπου χρειαζόταν. Το Άλσος Αριστοτέλη αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Στόχος μας είναι κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και για το λόγο αυτό αυξήσαμε κατά πολύ τον προϋπολογισμό χρηματοδότησης του Άλσους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

CAMPING

Στο camping προχωρήσαμε σε εργασίες βελτίωσης και καλλωπισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε μεταλλικός σκελετός κάτω από την στέγη των τουαλετών και προστέθηκε θερμομονωτικό υλικό, τοποθετήθηκε ινοσανίδα, στοκαρίστηκε και βάφτηκε όλη η επιφάνειας έκτασης 130τ.μ,έτσι ώστε ο χώρος να είναι απόλυτα ασφαλής κατά τη χρήση του. Ανακατασκευάστηκαν ριζικά οι τουαλέτες και αντικαταστήθηκαν είκοσι τέσσερες εσωτερικές θύρες με κουφώματα αλουμινίου. Τοποθετήθηκαν νεροχύτες στη εξωτερική πλευρά από τις τουαλέτες , έγινε δενδροφύτευση περιμετρικά του camping με λέιλαντ έτσι ώστε να δημιουργηθεί φυσικός φράχτης που θα ομορφύνει τον χώρο και θα προσφέρει την απαραίτητη ιδιωτικότητα στους φιλοξενούμενους. Φυσικά το camping καθαρίστηκε, κουρεύτηκαν τα χόρτα και κλαδεύτηκαν τα δένδρα. Βασικός στόχος ήταν να είναι έτοιμο το camping να επαναλειτουργήσει μετά την άρση των μέτρων.

PARKING

Ενισχύθηκε η περιμετρική περίφραξη, αντικαταστάθηκαν τα κολωνάκια στα διαχωριστικά μεταξύ των αυτοκινήτων και αποκαταστάθηκαν οι ζημίες που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Επίσης, μετά την διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του παρκινγκ, μπήκαν επιπλέον κολωνάκια προκειμένου να υπάρχει έλεγχος διότι μετά την διαμόρφωση του χώρου τα αυτοκίνητα εξέρχονταν χωρίς έλεγχο από το παρκινγκ. Βάφτηκαν η reception, η αποθήκη και το wc, κλαδεύτηκαν τα δέντρα και τα φυτά, έγιναν μικροεπεμβάσεις στο ηλεκτρολογικό δίκτυο και πραγματοποιήθηκε σχολαστικός καθαρισμός όλων των εγκαταστάσεων.

error: Content is protected !!