Ερντογάν: «Κύριε… ΗΠΑ τι δουλειά έχεις στην Παλαιστίνη και στέλνεις αεροπλανοφόρα;»

Ο Ταγίπ Ερντογάν ασχολήθηκε εκ νέου με την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό μαχητικό πάνω από τη Σύρια, δείχνοντας πόσο τον έχει ενοχλήσει Οργισμένος για την αμερικανική πολιτική σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό, με την ανοιχτή υποστήριξη στο Ισραήλ, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης. 

 «Στέλνεις αεροπλανοφόρο… Τι πας να κάνεις; Tι κάνεις και εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια που πάει στην περιοχή; Σήμερα στη Γάζα δεν έχουμε νερό, ηλεκτρικό, φαγητό… Πού είναι η Δύση;» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε νέους του κόμματός του AKP.

 «Τώρα λένε πως οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο. Θα έρθει λέει και δεύτερο αεροπλανοφόρο. Κύριε… ΗΠΑ. Μα δες πού είναι η Αμερική και πού βρίσκεται η Μεσόγειος, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη. Τι δουλειά έχεις εσύ εκεί;» διερωτήθηκε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ασχολήθηκε εκ νέου με την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό μαχητικό πάνω από τη Σύρια, δείχνοντας πόσο τον έχει ενοχλήσει.

 «Η Αμερική κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας στη Συρία.. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο να χάσουν την διορατικότητά τους; Πώς ρίχνεις το αεροσκάφος μας; Λένε ‘’δεν ξέρουμε, δεν είδαμε’’… Μα πώς το λέτε αυτό;» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη της νεολαίας του AKP φώναζαν το σύνθημα «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας και θα παραμείνει δική μας».

Πηγή: skai.gr