Εταιρεία από Βουλγαρία πήρε 4 τουριστικά «φιλέτα» στη Χαλκιδική

Σε βουλγαρική εταιρεία real estate μεταβίβασε το ΤΑΙΠΕΔ τις 4 εκτάσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στον Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας Ν. Χαλκιδικής, που είχαν βγεί προς πώληση με ηλεκτρονική δημοπρασία.

Η βουλγαρική εταιρεία  «ULTRASTROY» είχε πλειοδοτήσει στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www. e-publicrealestate.gr, προσφέροντας 3,1 εκατ. ευρώ. Τα οικόπεδα είναι συνολικού εμβαδού 11.250 τμ και θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων.

Το προσφερθέν τίμημα υπερβαίνει κατά 50% την αποτίμηση των ακινήτων (€2.070.000) και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού.

Τα τέσσερα διακριτά γεωτεμάχια εκτιμάται ότι έχουν τουριστικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρίσκονται κοντά στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία ακτή του Νέου Μαρμαρά και παραπλεύρως της επαρχιακής οδού Νικήτης-Σάρτης.

Η δε πλειοδότρια εταιρεία, με έδρα τη Σόφια, δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών, με κύριο αντικείμενο την έρευνα, τον σχεδιασμό και την ανέγερση κτηρίων οικιστικού και διοικητικού χαρακτήρα, ενώ στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- έργα για τη βουλγαρική κυβέρνηση, αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση στη γείτονα.

 

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης τεσσάρων γεωτεμαχίων συνολικού εμβαδού 11.250 τμ στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας Ν. Χαλκιδικής.

Η εταιρεία με την επωνυμία «ULTRASTROY EOOD» είχε πλειοδοτήσει για τα ανωτέρω τέσσερα ακίνητα στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού (e-Auction), μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www. e-publicrealestate.gr, προσφέροντας το ποσό των €3.100.700 που υπερβαίνει κατά 49,79% την αποτίμηση των ακινήτων (€2.070.000) και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού».