Φερστάπεν: «Πολύ θετικό να κερδίζεις εδώ και κυρίως με αυτές τις καιρικές συνθήκες»

Ικανοποιημένος με τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Μονακό, με τον Ολλανδό να βλέπει για ακόμη μία φορά πρώτος την καρό σημαία τη φετινή σεζόν.

Ο 25χρονος πιλότος στις δηλώσεις του τόνισε πως ήταν μια δύσκολη νίκη, αλλά και ότι ήταν πολύ σημαντική ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που υπήρχαν.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

 «Ήταν μία αρκετά δύσκολη νίκη, γιατί άρχισα τον αγώνα με τα ελαστικά μέσης γόμας ενώ ο Αλόνσο ήταν με την σκληρή. Έπρεπε να διατηρήσω τα ελαστικά σε ζωή για αρκετούς γύρους, περιμένοντας τη βροχή. Τα ελαστικά άρχισαν να χάσουν σε απόδοση και οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Στη συνέχεια άρχισε να βρέχει και η βροχή δυνάμωνε γύρο με τον γύρο. Οπότε προφανώς έπρεπε να περάσουμε στα ενδιάμεσα ελαστικά. Η πίστα γλιστρούσε απίστευτα. Όταν έχεις τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δεν θέλεις να πιέζεις πολύ, ούτε όμως να χάσεις πολύ χρόνο. Οπότε και αυτό το σενάριο έχει τις δυσκολίες του. Ακούμπησα τον τοίχο ορισμένες φορές, αλλά αυτό είναι το Μονακό.

Παραμείναμε ψύχραιμοι και γυρνάμε στην έδρα μας με τη νίκη και αρκετούς βαθμούς για την ομάδα. Είναι πολύ θετικό να κερδίζεις εδώ και κυρίως να κερδίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες».

in.gr