Φεστιβάλ Graffiti στο Πάρκο Ανακύκλωσης Νικήτης: Εκεί που η Τέχνη συναντά τη Βιωσιμότητα

Στην καρδιά της Σιθωνίας, στη Νικήτη, ένα φεστιβάλ graffiti αναμένεται να συνενώσει τον πολύχρωμο και δημιουργικό κόσμο της τέχνης με την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Ο λόγος για το Πάρκο Ανακύκλωσης, το πρώτο και μοναδικό επισκέψιμο του είδους του στην Ελλάδα, το οποίο θα φιλοξενήσει μία ξεχωριστή έκθεση, που συνδυάζει με ιδιαίτερο τρόπο στοιχεία τέχνης, βιωσιμότητας και παιδείας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στα μέσα του Ιούνη και φιλοξενεί 28 ταλαντούχους καλλιτέχνες graffiti από τη Λατινική Αμερική. Έχοντας ως χώρα – αφετηρία την Κολομβία, την Βραζιλία, την Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, το Περού, την Παραγουάη, τη Χιλή, την Αργεντινή, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κούβα και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, οι καλλιτέχνες φέρνουν στις αποσκευές τους την πολυπολιτισμική πλούσια κληρονομιά τους στη Χαλκιδική.

Το Φεστιβάλ Graffiti στο Πάρκο Ανακύκλωσης αποτελεί μια ευκαιρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες να ανακαλύψουν την εναλλακτική έκφραση της street art και να εξερευνήσουν τον συνδυασμό της τέχνης με την αειφορία. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το φεστιβάλ εντελώς δωρεάν, αποκομίζοντας την εμπειρία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος από όπου μπορούν να εμπνευστούν και να ανακαλύψουν νέες πτυχές της τέχνης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πίσω από αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, τόσο για την περιοχή της Χαλκιδικής όσο και για ολόκληρη τη χώρα, κρύβεται ο Χαλκιδικιώτης επιχειρηματίας Νίκος Τσερκεζίδης. Με έδρα τη Χαλκιδική, η ΑΦΟΙ ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗ Ο.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της Ανακύκλωσης στα Βαλκάνια, αποτελεί μία καινοτόμο επιχείρηση στο χώρο της, συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της και με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση, η εταιρεία έχει ιδρύσει το πρώτο επισκέψιμο Πάρκο Ανακύκλωσης στη χώρα, το οποίο καταφέρνει και συγκεντρώνει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα ανάμεσα στους επισκέπτες του, ξεχωρίζουν σημαίνοντα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας, καθώς και αντίστοιχα πρόσωπα από χώρες όπως η Ρουμανία, η Σουηδία και η Αγγλία.

Πρόσφατα, εντός του Πάρκου Ανακύκλωσης άνοιξαν τις πύλες τους τέσσερα καταστήματα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια συνολικά ευχάριστη εμπειρία. Ένα καφέ και ένα μπαρ με κοκτέιλ σε λατινοαμερικάνικο στυλ, αποτελούν πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ατμόσφαιρα του χώρου.