Φίλιππος Γκανούλης: «Οι υποδομές της Χαλκιδικής έφτασαν στα όριά τους, χρειαζόμαστε ένα αποδοτικότερο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία»

«Το μοντέλο τουρισμού που ακολουθεί η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο ποιοτικός τουρισμός που θα ήθελε η Κεντρική Μακεδονία» υποστήριξε μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Πράσινη Λύση» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης.

«Η Χαλκιδική είναι ουσιαστικά, η κορωνίδα του τουριστικού μας προϊόντος στην Κεντρική Μακεδονία κι αυτή στιγμή φαίνεται ότι οι υποδομές της έχουν φτάσει στα  όρια τους» τόνισε.

 «Αυτός ο βιολογικός ήταν κατασκευής προ εικοσαετίας κι είχε σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων  γύρω στις 15.000 -20.000. Αυτή τη στιγμή η περιοχή έχει περίπου 50.000 φιλοξενούμενος και τουρίστες, οπότε καταλαβαίνεται ότι  στις νέες αυτές συνθήκες υπερτουρισμού είναι πολύ δύσκολο οι υποδομές να ανταποκριθούν  και προφανώς εδώ υπάρχει μία τεράστια δυσλειτουργία, έτσι έχουμε την απαγόρευσή (σ.σ  κολύμβησης) και υπάρχει η απορία  πώς βγαίνουν αυτά τα εκατό μέτρα» επεσήμανε για την απαγόρευση κολύμβησης σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας της Νικήτης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης υπενθύμισε την ερώτηση που κατέθεσε προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ζητώντας απάντηση για το πως βγαίνουν αυτά τα εκατό μέτρα.

«Αυτό θέτει ένα σοβαρό ερώτημα τι γίνεται με τους υπόλοιπους βιολογικούς  στη Χαλκιδική που αντιμετωπίζουν παρόμοιους αυξημένους φόρτους. Αυτό το μοντέλο τουρισμού που ακολουθεί η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο ποιοτικός τουρισμός που χρειάζεται η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό που απαιτείται είναι ένα ποιοτικό συνδυαστικό μοντέλο τουρισμού για όλον τον χρόνο, που να συνδυάζει πέρα από την παραλία και το τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας καθώς και το μοναδικό πλούσιο φυσικό του περιβάλλον» πρόσθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Πράσινη Λύση».

 «Η διοίκηση της περιφέρειας θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και λογική σε ότι αφορά το τουριστικό μοντέλο, αναβαθμίζοντας το άμεσα. Εμείς σαν Πράσινοι και οικολόγοι σε συνεννόηση με την αδερφές μας παρατάξεις στην Ευρώπη έχουμε ανακαλύψει πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες στην Ελλάδα είναι τελείως αναξιοποίητες σήμερα, όπως ο αγροτουρισμός, ο ποδηλατικός τουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός» κατέληξε.