ΦΟ.Σ.Δ.Α: Αποτελέσματα εκλογών

Με την επανεκλογή του προέδρου Μ. Γεράνη ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η διαδικασία των εκλογών στον περιφερειακό σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο μέχρι τώρα πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης συγκέντρωσε τις ψήφους 60 από τους 63 εκλέκτορες – μέλη του ΔΣ που ψήφισαν σε σύνολο 68 ενώ υπήρξαν 1 άκυρο και 2 λευκά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας που έλαβε 59 ψήφους ενώ υπήρξαν 4 λευκά.

Για την 7μελή εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι εξής:

Κυριακίδης Γεώργιος με 49 ψήφους, Γιάννου Δημήτριος και Καρράς Εμμανουήλ με 47 ψήφους έκαστος, Χατζηιωαννίδης Στέφανος με 43 και Παπαδόπουλος Βασίλειος με 42 ψήφους.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μπακογλίδης Θεοδόσιος και Ξενιτίδης Γεώργιος με 12 ψήφους, Γλώσσης Γεώργιος με 9 Καμαρινός Ιωάννης με 8 και Καλφακάκου Ρία με 7 ψήφους.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ενωτικό κλίμα που αποτυπώθηκε τόσο στις τοποθετήσεις των υποψηφίων όσο και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Φορέα. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Γεράνης «ενωμένοι και με την ίδια θέληση και πείσμα θα εργαστούμε όπως και την προηγούμενη περίοδο για να φτάσουμε στο επίπεδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί στόχο όλων μας στην περιφέρεια

Κ. Μακεδονίας».

Αναφερόμενος στην επανεκλογή του και μάλιστα χωρίς αντίπαλη υποψηφιότητα ο κ. Γεράνης υπογράμμισε ότι αυτή μεταφράζεται σε αναγνώριση του έργου που προσφέραμε στην αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Το σύνθημα και πάλι τόνισε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ είναι ένα: Δουλειά, δουλειά, δουλειά και ο στόχος ένας, να δώσουμε οριστικές και ολοκληρωμένες λύσεις στο δύσκολο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και νέος αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κ. Ζέρβας δήλωσε ότι μέσω του ΦοΔΣΑ ενωμένη η αυτοδιοίκηση μπορεί να προχωρήσει στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε: «Όπως και το 2014 έτσι και τώρα η Κεντρική Μακεδονία στέλνει ένα μήνυμα συνεργασίας, ενότητας και αποφασιστικότητας για τα επόμενα βήματα προς ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία».

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, που μετείχε στη Γενική Συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε αμέσως μετά:

“Συγχαίρω τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Μιχάλη Γεράνη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης μας στο πρόσωπό του και του εύχομαι καλή νέα θητεία, με επιτυχία. Το σοβαρό ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης των απορριμάτων,μας απασχολεί όλους σε μεγάλο βαθμό και στο πρόσωπο του Μιχάλη Γεράνη βλέπουμε εκείνον τον αιρετό που μπορεί να δώσει δραστικές λύσεις.

 Πιστεύω απολύτως ότι η συνεργασία είναι το μυστικό για την επιτυχία και ελπίζω στην ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο του Φορέα.

Παράλληλα συγχαίρω το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,για την εκλογή του και του εύχομαι καλή επιτυχία και στα καθήκοντά του αυτά.

Συγχαίρω ομοίως και τους υπόλοιπους επιτυχόντες και εκλεγέντες στο νέο τους καθήκον από τους οποίους προσβλέπουμε σε άριστη συνεργασία, για την πρόοδο στον τόπο μας. Στεκόμαστε αρωγοί τους και προσδοκούμε το καλύτερο για το Δήμο μας”.