Φρίκη: Μαστίγωσαν νεαρό μαύρο επειδή έκλεψε σοκολάτα

Οργή προκαλεί video που τραβήχτηκε με κινητό και κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θύελλα οργής έχει ξεσηκώσει στη Βραζιλία βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ένας έφηβος μαύρος να μαστιγώνεται με καλώδιο, επειδή έκλεψε μία σοκολάτα από σούπερ μάρκετ. Γυμνό, με κατεβασμένο το παντελόνι, το αγόρι αναπηδάει και ουρλιάζει καθώς δέχεται τα χτυπήματα. «Θα ξαναέρθεις», φωνάζει ένας από τους βασανιστές του. Το αγόρι κουνάει το κεφάλι του, ανήμπορο να απαντήσει διότι έχει φιμωθεί.

Ακόμη και τα δεδομένα ρατσισμού της Βραζιλίας, σχολιάζει η «Guardian», το μαστίγωμα ενός παιδιού επειδή έκλεψε λίγη σοκολάτα από σούπερ μάρκετ στο Σάο Πάολο έχει προκαλέσει σοκ.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε με κινητό, κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί – περιλαμβανομένων των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση – κάνουν αναπόφευκτα συγκρίσεις με τις εποχές της δουλείας. «Είναι σαν μια σκηνή αιώνες πριν», δήλωσε ο αστυνομικός Πέδρο Λουίς ντε Σόουζα, περιγράφοντας το θύμα ως «ανυπεράσπιστο, άστεγο μαύρο, θύμα της κοινωνίας». Οι εικόνες κλεφτών – συχνά μαύρων ή εφήβων – οι οποίοι δένονται, βασανίζονται ή δολοφονούνται είναι συχνές στη Βραζιλία. 

Πηγή: naftemporiki.gr