Γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου στη θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές , γονείς και κοινό την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Έδωσα υπόσχεση» από το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας που παρουσίασε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν και οι εκπαιδευτικοί , την θεατρική παράσταση με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα της Γλυκερίας Κακούρη. Η αληθινή ιστορία μιας οικογένειας Ελλήνων προσφύγων από τη Μαλακοπή της Καππαδοκίας που ταξίδεψε τους θεατές στον κόσμο της χριστιανικής και μουσουλμανικής Καππαδοκίας, ακροβάτησε στα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης εποχής, και ακολουθώντας το βίαιο ξεριζωμό μιας ολόκληρης γενιάς, τον μετάφερε στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Τούμπας, και πρόβαλε μέσα από τις αντιξοότητες την καταλυτική δύναμη της αγάπης. Της Αγάπης που είναι ικανή να νικήσει κάθε είδους διαφορετικότητα.

«Το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αποτελεί χώρο γνώσης, έκφρασης, ευαισθησίας , δημιουργίας και πολιτισμού. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου παρακολούθησαν την μαθητική παράσταση συγκεντρώνοντας αντί για εισιτήριο τρόφιμα και είδη καθαριότητας για την φιλόπτωχο ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, που θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε…. » τόνισε η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου.

error: Content is protected !!