Γεννηματά: «Να γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας»

Τι ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

«Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού οφείλει να είναι καθημερινός», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και ανηλίκων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε από τη βία και να κάνουμε κάθε προσπάθεια για την ένταξή τους», τονίζει η κ. Γεννηματά ενώ καλεί τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να προστατεύσουν τη ζωή, την τιμή και την ελευθερία για κάθε άνθρωπο που ζει στη χώρα.

«Να γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Να χτίσουμε θεσμικό τείχος προστασίας για όλες τις ομάδες που κινδυνεύουν λόγω φυλής, γλώσσας, χρώματος, θρησκείας, αναπηρίας, ηλικίας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου. Να στηρίξουμε τα θύματα και να πολεμήσουμε τους θύτες. Καμία ανοχή στην ακροδεξιά!», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά και σημειώνει ειδικότερα την εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στο Κερατσίνι την Πέμπτη 28 Μαρτίου .«Για να πούμε όλοι μαζί “STOP στην Ακροδεξιά”. Γιατί η ενότητα και η αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών και κομμάτων είναι η προϋπόθεση για να κερδίσουμε», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.