Γεννηματά: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα»

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα όπως προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό. Η ψήφος του ελληνικού λαού έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία, η ψήφος των ευρωεκλογών έχει τη δύναμη να επηρεάσει και τις εθνικές εκλογές. Μην υποτιμάτε τον ελληνικό λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ζήτησε από τους πολίτες να περιφρονήσουν αυτούς που τους περιφρονούν και «τους περιφρονεί ο κ. Τσίπρας με την αντίληψή του ότι οι εκλογές δεν έχουν βαρύτητα, τους περιφρονεί με την πολιτική του όλο αυτό το διάστημα, με την πολιτική του λίγες μέρες πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν εξαγοράζονται οι Έλληνες πολίτες από κουτσουρεμένα επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι τους έχει πάρει «δέκα» και τους γυρίζει «ένα» και αυτό λειψό».

Υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, είναι αυτή που πονάει τον κ. Τσίπρα γιατί σημαίνει την πραγματική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Με εντυπωσιάζει η στάση του κ. Μητσοτάκη που τον άκουσα λίγες μέρες πριν τις εκλογές να καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσουν ΝΔ. Μα αυτό είναι το παιχνίδι του κ. Τσίπρα! Αυτό θέλει ο κ. Τσίπρας! Να αποδυναμωθεί ο μοναδικός προοδευτικός πόλος και να ανταγωνίζονται οι δυο όψεις της συντήρησης – η παλιά με τη νέα Δεξιά – για το ποιος την εκφράζει καλύτερα», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Σχολιάζοντας τη πρόσφατη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις γυναίκες, η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε το ρόλο τους και υπογράμμισε: «Δεν δεχόμαστε λοιπόν να μας υποτιμά κανείς. Έχουμε τη δύναμη με την ψήφο μας να καθορίσουμε το μέλλον μας και να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας»

Μίλησε για ανοχή που δείχνει αυτή η κυβέρνηση στη βία και σε όσους την εκφράζουν και χαρακτήρισε «θλιβερή την εικόνα της Βουλής με τις κόκκινες μπογιές, κι ακόμη πιο θλιβερή στη συνέχεια την εικόνα στελεχών διαφόρων κομμάτων να φωτογραφίζονται μπροστά σε αυτή την κατάντια».

«Γιατί εντυπωσιάζεστε; Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης, αυτή είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «αφήστε τα παιδιά να εκτονώνονται», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπήρξαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «και τι έγινε; Ένα κτίριο είναι θα το ξαναβάψουμε…».

Μίλησε για δυσαρμονία στην αντίληψη του εκλογικού σώματος, του ελληνικού λαού και τη σχέση του με αυτή την κυβέρνηση καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής ώστε να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή που χρειάζεται στους συσχετισμούς των εθνικών εκλογών.