Γεωργιάδης: 29 αλυσίδες παιχνιδιών συμμετέχουν στο «καλάθι του νονού»

Το «καλάθι των νονών» τίθεται σε ισχύ από Τετάρτη 29 Μαρτίου, με 12 κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνουν από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει να εντάξει στο «καλάθι των νονών» μία ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα.

Γεωργιάδης: «29 αλυσίδες παιχνιδιών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών και δήλωσε πως 29 αλυσίδες παιχνιδιών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, εξηγώντας πως το νέο αυτό «καλάθι» λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό που υπήρχε στο «καλάθι του Αϊ-Βασίλη».

 «Έχουμε ανά εβδομάδα αναρτημένες τις τιμές στο e-katanalotis και προσπαθούμε να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές, τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους νονούς, τις νονές», εξήγησε.

Μέχρι πότε θα ισχύσει το «καλάθι του νονών»

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, θα χωρίζονται σε κατηγορίες, οι οποίες έχουν ως εξής: παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ, και εθελοντικά όσες επιθυμούν.

Πηγή: iefimerida.gr