Γεωργιάδης για Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητηθεί έδαφός μας

Στην εκτίμηση ότι η καταναλωτική κίνηση επιστρέφει στα προ κορωνοϊού επίπεδα, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. , ενώ αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις είπε πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι επανερχόμαστε σιγά – σιγά στην κανονικότητα και γνωστοποίησε ότι έχει ήδη υπογραφεί η ΚΥΑ για την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες. «Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

 «Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η χώρα είναι ασφαλής καθώς τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει σχέσεις με χώρες «που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς με την Τουρκία». Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας χωρίζονται σε δύο σκέλη: «Άλλο το δημοσίευμα κι άλλο να πάει στο Αιγαίο και να κάνει έρευνες ή ακόμα περισσότερο και να τρυπήσει. Το πρώτο πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει, το δεύτερο όμως, θα σκεφτεί πολύ πριν το κάνει», είπε σχετικά.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει η θέση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα είπε: «Αν κάποιος εισβάλλει στη χώρα σου, κάνει αυτό που πρέπει. Αν αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αφήσει να αμφισβητηθεί το έδαφός της», ξεκαθάρισε και εκτίμησε πως «όσο αφορά στην ΑΟΖ, δεν είναι τόσο απλό, θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των γειτόνων κι εμείς πάμε με το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: iefimerida.gr