Γεροβασίλη κατά ΝΔ για πανδημία: Ζούμε τον τρόμο του Μπέργκαμο

«Ζούμε τον τρόμο του Μπέργκαμο δύο χρόνια μετά με ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε σε συνέντευξή της η βουλευτής Άρτας και Γραμματές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο Kontra Channel, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποσυρθεί από τη διαχείριση της πανδημίας. Έχει παραιτηθεί, απλά δεν το ομολογεί και επαφίεται σε μάχες εντυπώσεων. Οι συνθήκες είναι τραγικές και εισερχόμεθα σε πολύ σκοτεινή περίοδο. Το Μπέργκαμο συμβαίνει στη χώρα μας δύο χρόνια μετά. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα χωριό! Οι γιατροί παραδίδουν τα όπλα γιατί δεν αντέχουν άλλο. Παραιτούνται».

 «Και βέβαια οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται κάνουν μεγάλο κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο εκ του συντάγματος την ευθύνη για την προστασία της υγείας των πολιτών σε όλες τις συνθήκες, έκτακτες η κανονικές, φέρει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όταν όλα και όλοι είναι καλά.  Έχει ευθύνη για παράδειγμα γιατί δεν έχει πείσει τους πολίτες. Έχει ευθύνη γιατί δεν πραγματοποίησε καμπάνια στοχευμένη λαμβάνοντας υπόψη τα γνωρίσματα ομάδων πληθυσμού που αρνούνται τον εμβολιασμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της βόρειας Ελλάδας όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλά», είπε.

 «Αποστολή της κυβέρνησης δεν είναι να δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες. Ούτε να περιορίζεται σε μέτρα τιμωρητικά, ούτε να επιδίδεται σε επιδείξεις πυγμής και επικοινωνιακά κόλπα. Εδώ υπάρχει σαφής έλλειψη στρατηγικής για την αντιμετώπιση όσων είναι υποχρεωμένη  να κάνει. Αν δε μπορεί ας βγει να το πει», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Η κ. Γεροβασίλη, επεσήμανε ότι «Είμαστε πρώτοι σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη Πώς γίνεται η Ελλάδα να έχει εξαπλάσιο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την  Γερμανία και δεκαπλάσιο από τη Γαλλία;  Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανεπαρκής φροντίδα υπηρεσιών υγείας. Σήμερα εφόσον όλοι  χαρακτηρίζουν τις συνθήκες πολεμικές θα έπρεπε δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να λειτουργούν ενιαία, όπως στη Γαλλία! Θα έπρεπε εξαρχής να έχει στηθεί μηχανισμός συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και για την προνοσοκομειακή περίθαλψη και για τη νοσηλεία».

 «Πώς γίνεται να έχουμε ποσοστό θανάτων 80% και 90% σε διασωληνωμένους; Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χαμηλή ποιότητα νοσηλείας, σε υποδομές και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Στη χώρα πεθαίνουν άνθρωποι που δεν τους παρέχεται η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα. Ας ακούσει επιτέλους η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που ξημεροβραδιάζονται στα νοσοκομεία στην υπηρεσία των ασθενών. Ας μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα των πρακτικών χωρών της Ευρώπης που ενίσχυσαν  τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «Δραστικά μέτρα δεν σημαίνει το πόσα πρόστιμα θα πέσουν. Σημαίνει  λήψη μέτρων ενίσχυσης και στελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας. Σημαίνει και αύξηση των μισθών των υγειονομικών. Ειρήσθω εν παρόδω, η προκήρυξη πρόσληψης 2000 γιατρών το 2018, την οποία και έχω υπογράψει αυτοπροσώπως ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τι δηλοί ο μύθος». .

Πώς είναι δυνατόν όλα τα παγκόσμια φαινόμενα να έχουν στη χώρα μας τις πλέον δραματικές επιπτώσεις.

Τέλος. η βουλευτής παρατηρεί, όπως διευκρίνισε, ότι σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις. Υγειονομική, ενεργειακή με οικονομικές επιπτώσεις  κ.ό.κ.

 «Το νοικοκυριό θα βρεθεί σε δεινή κατάσταση οσονούπω. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί και ανησυχεί διότι η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σχετικά με την αύξηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. (Μία δεύτερη απελπιστική πρωτιά μετά την υγειονομική σχετικά με τον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού). Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πώς είναι δυνατόν όλα τα παγκόσμια φαινόμενα να έχουν στη χώρα μας τις πλέον δραματικές επιπτώσει», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.