«Γιατί χαίρονται οι υπουργοί και χαμογελούν, φορολογούμενε;»

Με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολίασε το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ δεν θα έπρεπε καθώς έχει προνομοθετήσει τις δημοσιονομικές περικοπές μέχρι το 2023.

«Ο πήχης έχει τεθεί πολύ χαμηλά καθώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ήδη προνομοθετήσει δημοσιονομικές περικοπές μέχρι το 2023, οι συντάξεις θα μειωθούν ξανά το 2019 και οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου ίσως και νωρίτερα από το 2020.

Η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει, επειδή, λέει, τελείωσαν τα δημοσιονομικά μέτρα» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπληρώνει πως οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «έσπευσαν να δεσμεύσουν τη χώρα και για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει – όπως το πάγωμα συντάξεων μέχρι το 2023- πανηγυρίζουν όμως για την έξοδο από τα μνημόνια!». Ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει ότι «δεν είναι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης η βασική πηγή αβεβαιότητας στην οικονομία.

Είναι ο ιδιότυπος ταξικός πόλεμος που κήρυξε στη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους, στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τώρα πια, είναι η ίδια η κυβέρνηση η βασική πηγή αβεβαιότητας. Η κοινωνία, οι μικρομεσαίοι, η επιχειρηματική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται».

Ο Στ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι «έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν». «Η στρατηγική τόνωσης των εξαγωγών περιορίζεται στην εξαγωγή βλημάτων και τα μόνα εισοδήματα που φουσκώνουν είναι των κολλητών και των μεσαζόντων.

Ο στόχος για ανάπτυξη συνεχώς χαμηλώνει. Διευρύνεται διαρκώς το χάσμα μεταξύ του βιοτικού μας επιπέδου και των άλλων Ευρωπαίων της ευρωζώνης. Αλλά πληρώνουμε ρεύμα σε τιμές Σουηδίας», καταλήγει.

Απε-μπε