Γλαρόκαβος: Το διαμάντι της Κασσάνδρας έχει καταντήσει σκουπιδότοπος

Το φετινό καλοκαίρι, όπως και τα προηγούμενα,η πανέμορφη περιοχή του Γλαρόκαβου παρουσιάζει τραγική εικόνα. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κασσανδρας  με μια σπάνια λιμνοθάλασσα και ένα πανέμορφο πευκοδάσος έχει μετατραπεί σε τεράστιο σκουπιδότοπο.

Όλη η περιοχή έχει καταληφθεί από παράνομους ελεύθερους κατασκηνωτές, οι οποίοι διαμένουν σε τροχόσπιτα και σκηνές,

έχουν εγκαταστήσει σταθερές κατασκευές, ηλιακά πάνελ, αυτοσχέδιες τουαλέτες, στοιχεία που μαρτυρούν τη μεγάλης διάρκειας παραμονή τους στην περιοχή.

 Το χειρότερο όλων είναι ότι, όχι μόνο διαμένουν παράνομα, αλλά ότι πετάνε τα σκουπίδια τους και άλλα εύφλεκτα υλικά μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια χωματερή, ιδιαίτερα επικίνδυνη, ως εστία πυρκαγιάς.

 Επίσης, τίθεται πλέον θέμα δημόσιας υγείας: τόσος κόσμος χωρίς τουαλέτες και ντουζ, πώς καλύπτουν, τόσες μέρες,  τις βασικές τους ανάγκες;

 Ψησταριές, γκάζια, φωτιές, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, σε ένα πυκνό πευκοδάσος. Καμία όμως υπηρεσία, έως σήμερα, δεν έχει επιληφθεί του θέματος.

Οι ίδιες υπηρεσίες, όλο το καλοκαίρι,κάνουν χιλιάδες ελέγχους σε νόμιμους επαγγελματίες (και καλά κάνουν), αλλά γιατί δεν ελέγχουν τους συγκεκριμένους παραθεριστές-καταληψίες; Παρατηρήσαμε δε, ότι οι εν λόγω παραθεριστές, σε μεγάλο ποσοστό, διαθέτουν πολυτελή αυτοκίνητα, άρα δεν τίθεται θέμα χαμηλού μπάτζετ διακοπών. Το θέμα δεν είναι φετινό. Πέρσι το καλοκαίρι καταγράψαμε και στιλητεύσαμε επανειλημμένα το συγκεκριμμένο φαινόμενο, που σιγά σιγά παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Σε λίγο καιρό, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα, όλη η περιοχή θα καταληφθεί από τέτοιου είδους κατασκηνωτές. Δυστυχώς, αυτό το θαύμα της φύσης, ο γλαρόκαβος έχει καταντήσει η ντροπή της Κασσάνδρας.

πηγή efimeridakassandra.gr