Γονιμότητα: Ενισχύστε τη με αυτές τις 5 τροφές!

Τροφές που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και την αναζωογόνηση

Η απόκτηση παιδιού είναι από τις πιο σημαντικές εμπειρίες, οι περισσότερες γυναίκες ωστόσο νιώθουν συχνά ανασφάλεια και αβεβαιότητα μέσα στον καταιγισμό πληροφοριών που δέχονται.

Οι τροφές που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και την αναζωογόνηση είναι σημαντικές στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να αναζητάτε ποιοτικά τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, που θα παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα υποστηρίξουν τη νέα ζωή που δημιουργείται.

Η γονιμότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, είναι λοιπόν θεμελιώδους σημασίας να παρέχετε στον εαυτό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε 5 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση: Κάποιες γυναίκες έχουν στην εγκυμοσύνη την επιθυμία να φάνε τουρσί. Ακούγεται παράδοξο, υποδεικνύει όμως την ανάγκη του σώματος για τα οφέλη των τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υγεία της χλωρίδας του εντέρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το έμβρυο στη διάρκεια της κύησης. Είναι σημαντικό να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα που δεν έχουν υποστεί παστερίωση.

Αβοκάντο: Θα έχετε ίσως ακούσει την άποψη ότι φρούτα, λαχανικά και βότανα που μοιάζουν με τα διάφορα όργανα του σώματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενειών στα συγκεκριμένα όργανα. Το αβοκάντο μοιάζει με έγκυο γυναίκα, γεγονός που δημιούργησε σε κάποιους πολιτισμούς την πεποίθηση ότι ευνοεί τη γονιμότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του ενδομητρίου αλλά και στην εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα.

Σολομός: Είναι εξαιρετική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, ενώ τα τελευταία χρόνια εδραιώνεται η άποψη ότι έχει οφέλη για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στην αύξηση της ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και τη ρύθμιση των αναπαραγωγικών ορμονών.

Μούρα: Ειδικά τα μύρτιλα και τα σμέουρα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προλαμβάνουν τις βλάβες και τη γήρανση των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του αναπαραγωγικού συστήματος, δηλαδή των ωαρίων. Μια διατροφή πλούσια σε μούρα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα ωάριά σας υγιή και να αυξήσετε την διάρκεια ζωής τους.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Η δίαιτα της γονιμότητας προβλέπει την κατανάλωση τουλάχιστον μίας πράσινης σαλάτας καθημερινά. Το σώμα μας χρειάζεται ισορροπία όξινων / αλκαλικών στοιχείων για να λειτουργεί σωστά, αλλά οι περισσότερες σύγχρονες δίαιτες είναι αρκετά όξινες (γεμάτες με κρέας, ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα). Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σπέρμα, το οποίο χρειάζεται αλκαλικό περιβάλλον για να επιβιώσει και τελικά να φτάσει στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει.

Πηγή: foodmatters.com