Γυμνάσιο Νέας Καλλικράτειας: Ένα ταξίδι στην αρχαία ιστορία της Νέας Καλλικράτειας

3_4-1

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στο γυμνάσιο της Νέας Καλλικράτειας την αρχαιολόγο κ. Αρετή Χαλκιώτη, η οποία μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την αρχαία ιστορία της Νέας Καλλικράτειας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Τοπικής Ιστορίας και Ενεργού Πολίτη, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Μέσα από φωτογραφίες, χάρτες και ενδιαφέρουσες ιστορικές αναφορές, οι μαθητές ταξίδεψαν στο παρελθόν της περιοχής μας, γνώρισαν πτυχές της αρχαίας ιστορίας της και συμμετείχαν ενεργά, διατυπώνοντας ερωτήσεις, απαντώντας και εκφράζοντας την περιέργεια και το ενδιαφέρον τους.

Η κ. Χαλκιώτη, που μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στη Νέα Καλλικράτεια, μοιράστηκε με τα παιδιά τις επιστημονικές της γνώσεις για τον τόπο μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη σύνδεσή τους με την τοπική ιστορία.

Καθηγητές και μαθητές την ευχαριστούν θερμά για την παρουσία της στο σχολείο, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση και την πολύτιμη συμβολή της στην προσπάθειά μας να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του τόπου όπου ζουν και να εκτιμήσουν την πολιτιστική του κληρονομιά.