Δυναμική παρουσία επιχειρήσεων της Χαλκιδικής στη FOOD & DRINKS Expo by Detrop

Μια ακόμη επιτυχημένη FOOD & DRINKS Expo by Detrop ολοκληρώθηκε, προσφέροντας στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής —των οποίων η συμμετοχή επιδοτήθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής— τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές εμπορικές επαφές με καταστήματα τροφίμων, επαγγελματίες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, αλλά και να προχωρήσουν σε λιανικές πωλήσεις.

Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις–μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής από διαφορετικούς τομείς παραγωγής:

AGRO FARM GOUGOUSI ΙΚΕ – Ρίγανη & Βότανα

ΜΕΛΟΙΔΑ – ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Μέλι

ΦΑΡΜΑ ΓΙΩΡΟΥΔΗ – Μαύρος Χοίρος

ΖΥΓΙΣΙΣ ΕΕ – Συστήματα Ζύγισης

A33 – ΚΟΥΛΟΥΜΤΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ – Ελαιόλαδο & Ελιές

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΚΛΗΡ. Α. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΔΗ – Σ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΟΕ – Ξηροί Καρποί

ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ – ΣΑΒΒΑΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΟΥΤΑΦΗ & ΣΙΑ ΟΕ – Ελιές

Τα περίπτερα των επιχειρήσεων επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία και τα αποτελέσματα της παρουσίας τους στην έκθεση.

Η τριήμερη διοργάνωση (14–16 Νοεμβρίου) έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους μέσα από προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, στοχευμένα masterclasses για hosted buyers, καθώς και στο “The Pairing Bar”, όπου επιχειρήσεις συνέδεσαν τα προϊόντα τους με κρασιά εκθετών.

Παράλληλα, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνοδευόμενος από την οικονομική επόπτρια Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου και τον υπεύθυνο του τουριστικού τμήματος Γιώργο Μυγδαλά, παρέστη στα επίσημα εγκαίνια της 40ης Philoxenia–Hotelia. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πριν τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (Τ.Ο.Χ.), όπου ο κ. Κουφίδης συνεχάρη τον Γρηγόρη Τάσιο για την πρόσφατη εκλογή του ως Αντιπροέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).