Οι άνθρωποι που κλαίνε στις ταινίες είναι οι πιο δυνατοί!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συγκινούνται όταν παρακολουθούν μια ταινία και συχνά ξεσπούν σε κλάματα. Είναι αυτοί που έχουν κάτι που πολλοί άλλοι δεν έχουν καλλιεργήσει: Ενσυναίσθηση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι άνθρωποι που κλαίνε όταν βλέπουν ταινία, είναι πιο δυνατοί. O επικεφαλής της έρευνας Paul J. Zak παρατήρησε ότι, όταν κάποιος συγκινείται με κάτι που βλέπει, ανεβαίνει το επίπεδο της οξυτοκίνης, δηλαδή της ορμόνης της αγάπης, όπως ονομάζεται. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για την υψηλή ενσυναίσθηση, την ικανότητα να αισθάνεται και να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα των άλλων.

Μόνο ένα ιδιαίτερο είδος ανθρώπου έχει ενσυναίσθηση, αυτοί που μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων και να αισθανθούν όπως εκείνοι. Στην πραγματικότητα, το να νοιάζεται κάποιος για την κατάσταση των άλλων θέλει δύναμη και πολύ περισσότερο να κατανοήσει από που προέρχεται αυτός ο πόνος και εντέλει να νιώσει όπως νιώθουν. Δεν είναι ποτέ αδυναμία το να νοιάζεστε για κάποιον άλλον, ακόμα κι αν αυτός είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας σε κάποια ταινία. Δείχνει ότι έχετε καρδιά και αυτή η καρδιά μπορεί να ραγίσει για τους άλλους, έστω κι αν αυτοί είναι ήρωες μιας ταινίας.

Φυσικά, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι κλαίνε όταν βλέπουν ταινίες. Μπορεί κάποιος να έχει βρεθεί στην ίδια θέση με τον πρωταγωνιστή ή να έχει επισκεφθεί το μέρος όπου διαδραματίζεται η ταινία και όλα αυτά να του προκαλούν συγκίνηση. Αυτό συνήθως επιτρέπει την απελευθέρωση συναισθημάτων που κάποιος έχει μέσα του, με έναν υγιή τρόπο.

perierga.gr