Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ταξιδεύει και φέτος για να γιορτάσει το θερισμό του κριθαριού για τις μπίρες της

Με αφορμή την περίοδο θερισμού του κριθαριού και με όχημα για δεύτερη χρονιά μία κινούμενη καντίνα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι της για να βρεθεί δίπλα στους παραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια. Στόχος της ενέργειας είναι να ευχαριστήσει τους συνεργάτες-παραγωγούς για τη δέσμευσή τους, διοργανώνοντας για αυτούς μία γιορτή.

Πρώτοι σταθμοί του ταξιδιού αποτέλεσαν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, η κινούμενη καντίνα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στάθμευσε στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 13 Ιουνίου, και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Στο μεσημεριανό διάλειμμα των παραγωγών, στήθηκε μια υπαίθρια γιορτή με απολαυστικό φαγητό, παγωμένη μπίρα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα από την ομάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το ταξίδι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας θα συνεχιστεί με επόμενο σταθμό την Ξάνθη.

Φέτος, είναι η ένατη χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, μέσα από το οποίο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται αποκλειστικά ελληνικό κριθάρι ως πρώτη ύλη για τα προϊόντα της. Η εταιρία συνεργάζεται με περισσότερους από 2.200 παραγωγούς σε 19 νομούς σε όλη την Ελλάδα, και απορροφά σε ετήσια βάση περίπου 40.000 τόνους βυνοποιήσιμου κριθαριού. Από το 2008 έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον αγροτικό τομέα και τους συνεργαζόμενους κλάδους που ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως έχει συμβάλει στη δημιουργία 830 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα .

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργανώνει κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παραγωγούς, τα οποία αφορούν στην παροχή τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη αξιοποίηση ποικιλιών κριθαριού κατάλληλων για βυνοποίηση και σποροπαραγωγή. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργεί πέντε πειραματικούς αγρούς στους οποίους δοκιμάζονται και αναπτύσσονται νέες, αποδοτικότερες ποικιλίες κριθαριού που προσαρμόζονται καλύτερα στο ελληνικό κλίμα, προσφέροντας μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά κατά τη διαδικασία της βυνοποίησης και της ζυθοποίησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά:

«Οι μπίρες μας παράγονται από 100% ελληνικό κριθάρι, το οποίο προμηθευόμαστε από τους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, στηρίζουμε στην πράξη τους Έλληνες παραγωγούς, προσφέρουμε διέξοδο και προοπτική στην αγροτική παραγωγή, ενώ συμβάλλουμε στην απασχόληση και στην ενδυνάμωση των ανθρώπων της ελληνικής Περιφέρειας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε το “παρών” και να παράγουμε αξία για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.»