Η Εθνική αλλάζει

Την επιδίωξη η Εθνική να αποτελέσει πρώτη επιλογή των πελατών ανέπτυξε στη γενική συνέλευση της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς. Ο ίδιος τόνισε την σημαντική πρωτοβουλία της Εθνικής να ανταμείψει τους συνεπείς πελάτες της οι οποίοι παρά την κρίση παρέμειναν ενήμεροι σε ότι αφορά την εξυπήρέτηση των δανείων τους.

Ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε ότι αφορά το ΛΕΠΕΤΕ τα λάθη θα διορθωθούν όπως είπε, αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στην τράπεζα.

Μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας και για επιβράβευση των ικανών στελεχών από νωρίς ώστε να αποτελέσουν φυτώριο για την ηγεσία της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια της τράπεζας πουλήθηκαν το α’ εξάμηνο του έτους μη εξυπηρετούμενα δάνεια 1 δισ. ευρώ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 1 δισ. καταναλωτικά, ενώ ο στόχος για τη μείωση των NPLs για το 2019 είναι 4,4 δισ. ευρώ. Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στη συστημική λύση και πόσο αυτή θα βοηθήσει τις εξελίξεις για τα κόκκινα δάνεια.

Από την πλευρά του ο μη εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε εκτενώς στις αξίες της διακυβέρνησης προς το συμφέρον της τράπεζας και παρουσίασε το 4ετές στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού.

naftemporiki.gr