Η μικρότερη «πόλη» της Αμερικής έχει μόνο μία κάτοικο!

Καλώς ήλθατε στο Μόνογουι της Νεμπράσκα που έχει πληθυσμό 1 μόλις άτομο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής των Η.Π.Α. του 2010, το Μόνογουι  είναι η μοναδική πόλη της χώρας με μόνο ένα κάτοικο.

Δεδομένου ότι το μόνο άτομο που ζει εκεί είναι η 84χρονη Elsie Eiler, αναγκάζεται να επιτελεί καθήκοντα δημάρχου, υπαλλήλου, ταμία, βιβλιοθηκάριου και μπαργούμαν. Κάθε χρόνο κρεμάει μια σχετική ανακοίνωση για τις δημοτικές εκλογές στη μοναδική ταβέρνα της πόλης και στη συνέχεια ψηφίζει τον εαυτό της!

Perierga.gr - Η μικρότερη και πιο απομονωμένη πόλη της Αμερικής έχει 1 κάτοικο!

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να συνεχίσει να μένει στο Μόνογουι η Elsie κάθε χρόνο εκπονεί ένα σχέδιο δημοτικών οδών για την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης και πληρώνει 500 δολάρια σε φόρους για να έχει νερό και ηλεκτρισμό. Ασχολείται επίσης και με τα γραφειοκρατικά ζητήματα για να μην καταλήξει να ζει σε μια πόλη-φάντασμα.

Perierga.gr - Η μικρότερη και πιο απομονωμένη πόλη της Αμερικής έχει 1 κάτοικο!

Μέχρι και τη δεκαετία του 1930, το Μόνογουι ήταν μια πιο ζωντανή περιοχή με πληθυσμό 150 ατόμων, τρία παντοπωλεία, αρκετά εστιατόρια και μια φυλακή. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη άρχισε να παρακμάζει. Μεταξύ του 1967 και του 1970 το ταχυδρομείο και το μόνο εναπομείναν παντοπωλείο έκλεισαν. Το 1974 έκλεισε και το σχολείο της περιοχής. Μέχρι το 1980 ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε στους 18 κατοίκους. Μετά το θάνατο του άντρα της το 2004, η Elsie κατέληξε η μοναδική κάτοικος της πόλης.

Αν και ζει μόνη της στο Μόνογουι, η ίδια δε νιώθει μοναξιά καθώς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται συχνά την περιοχή.

perierga.gr