Η Μητρόπολη Ιερισσού ανακαινίζει τις κατασκηνώσεις στη Μ. Παναγία και επενδύει στους νέους!

Τα αποπερατωθέντα έργα στις Κατασκηνώσεις της Μεγάλης Παναγίας επιθεώρησε με τους συνεργάτες του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιειρσσού κ.κ. Θεόκλητος και έδωσε τις κατευθυντήριες συμβουλές για την  ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ιερισσού λειτουργούν εδώ και τριάντα χρόνια στο Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας και φέτος ξεκίνησε η ριζική τους ανακαίνιση για να υποδεχτούν από τη νέα κατασκηνωτική περίοδο του 2020 τα παιδιά και τους νέους της ευρύτερης περιοχής. Οι Κατασκηνώσεις ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, κυρού Νικοδήμου.

Οι Κατασκηνώσεις μέχρι σήμερα λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και την άδεια λειτουργίας, οπότε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος θεώρησε καλό να λειτουργούν στο εξής με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα,  διαθέτοντας στις Κατασκηνώσεις ολόκληρο το ετήσιο προϊόν του παγκαρίου του Προσκυνήματος!

Στην  πλήρη ανακαίνιση του χώρου θα διατεθούν πάνω από 220.000 €, τα οποία προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από προσφορές χορηγών – φίλων της Μητρόπολης, αλλά και από το παγκάρι του Προσκυνήματος και από εισφορές των Ιερών Ναών και Μονών.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν αφορούν:

    Στην  περίφραση των χώρων των Κατασκηνώσεων,

    Στην τοποθέτηση δικτύου πυροπροστασίας στους οικίσκους και στον προαύλειο χώρο

    Η προϋπάρχουσα παιδική χαρά αναπλάστηκε και τοποθετήθηκαν καινούργια παιχνίδια για τα παιδιά,

    Κατασκευάστηκε νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με σύγχρονο ταρτάν,

    Κατασκευάστηκαν από μπετόν τοιχία αντιστήριξης στα χωμάτινα πρανή και στα θεμέλια των οικίσκων για τη στερέωσή τους,

    Κατασκευάζονται κερκίδες χάριν των παιδιών στο γήπεδο 5Χ5 και

    Προβλέπεται από την Άνοιξη του νέου έτους να κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, δίπλα σε εκείνο του ποδοσφαίρου και να τοποθετηθεί φωτισμός, ώστε με ασφάλεια τα παιδιά να αθλούνται τη μέρα, αλλά και όταν δύει ο ήλιος.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος  εξέφρασε τη χαρά του για την πορεία του έργου και ζήτησε την κατανόηση από τα παιδιά, γιατί φέτος δεν λειτούργησαν οι Κατασκηνώσεις λόγω των εργασιών και των απαιτούμενων δικαίως νομίμων παρεμβάσεων από τις κρατικές υπηρεσίες.