Η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο!

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TravelBird παρουσίασε μια λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου για τους επισκέπτες. Επικεντρώθηκε στους 500 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Στην ανάλυσή του έλαβε υπόψη παράγοντες που κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ευπρόσδεκτος, όπως οι πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί), η ευτυχία των κατοίκων, η ασφάλεια, το πόσο ανοιχτοί είναι οι πολίτες στη φιλοξενία τουριστών και η γνώση των αγγλικών. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη η υπερβολική παρουσία τουριστών, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως οι τεράστιες ουρές σε αναμονή. Για να καταλήξει στην κατάταξη, αναζήτησε τη γνώμη περισσότερων από 15.000 ταξιδιωτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη. Η Αθήνα κατετάγη 64η, καθώς παρά την καλή βαθμολογία από τους ειδικούς (8,10), είχε κακές επιδόσεις στην ασφάλεια (3,71), την ευτυχία των κατοίκων (2,31), τη γνώση αγγλικών (3,71) και την υπερβολική παρουσία τουριστών (3,45).

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις του πλανήτη σύμφωνα με το TravelBird

1. Σιγκαπούρη

2. Στοκχόλμη

3. Ελσίνκι

4. Σαν Φρανσίσκο

5. Ρότερνταμ

6. Λισαβόνα

7. Τόκιο

8. Όσλο

9. Ζυρίχη

10. Ορλάντο

perierga.gr