Η ταξιδιωτική ασφάλιση στους καιρούς που διανύουμε είναι πια απαραίτητη

Έχετε κλείσει εισιτήρια, διαμονή και ετοιμάζεστε για το ταξίδι των ονείρων σας μέχρι που μία… αναποδιά, όπως για παράδειγμα ότι ακυρώθηκε η πτήση σας ή ότι η βαλίτσα σας ταξίδεψε για άλλες πολιτείες, προκαλούν απροσδόκητα έξοδα και αναταραχή.

Ο αντίκτυπος είναι αναμφίβολα ακόμη μεγαλύτερος αν στο χειρότερο σενάριο εμπλακείτε σε ένα ατύχημα ή χρειαστεί να νοσηλευτείτε στη χώρα που βρίσκεστε. Αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις απρόσμενων γεγονότων έρχεται να καλύψει η ταξιδιωτική ασφάλιση, για να μη βρεθείτε προς δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η ζημία που ενδέχεται να υποστεί κάποιος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ποικίλει και εξαρτάται από παράγοντες όπως το αν το ταξίδι είναι προπληρωμένο, αν τα εισιτήρια έχουν ρήτρα επιστροφής, την κατάσταση της υγείας του ατόμου, ακόμη και από τον προορισμό του ταξιδιού. Σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να περιορίσει σημαντικά τους κινδύνους με τους οποίους ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια ενός προσωπικού ή επαγγελματικού ταξιδιού.

Λειτουργεί, με άλλα λόγια, ως ένα «μαξιλάρι» απορρόφησης κινδύνων και κάλυψης δαπανών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευρώπη οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δει να ενισχύεται σημαντικά η ζήτηση για τα εν λόγω ασφαλιστήρια, καθώς αυξάνονται οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι ταραχές στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο. Επιπλέον, η ταξιδιωτική ασφάλιση σας προσφέρει νομική υποστήριξη στην περίπτωση που τη χρειαστείτε, κάλυψη σε περίπτωση κλοπής, ακόμη και κάλυψη δαπανών για χειρουργική επέμβαση.

Τα συμβόλαια με τις σχετικές καλύψεις προστατεύουν όλους όσους ταξιδεύουν, είναι συγκεκριμένης διάρκειας αν πρόκειται για μία μεμονωμένη απόδραση, ή ετήσια όταν αφορούν συχνές επαγγελματικές υποχρεώσεις… εκτός έδρας. Και όλα αυτά με εξαιρετικά χαμηλό κόστος καθώς τα προγράμματα κοστίζουν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του ταξιδιού και σας προσφέρουν ηρεμία και προστασία για οτιδήποτε αναπάντεχο συμβεί.

Τα ασφάλιστρα για τα προγράμματα ασφάλισης ταξιδιού υπολογίζονται αφού ληφθεί υπόψη από την ασφαλιστική η διάρκεια του ταξιδιού, ο τόπος προορισμού και το είδος των καλύψεων που αιτείται ο ενδιαφερόμενος. Ενδεικτικά, από περίπου 20 ευρώ μπορείτε να ασφαλιστείτε έναντι απώλειας ή καθυστέρησης άφιξης αποσκευών και καθυστέρησης πτήσης, καθώς και για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες. Τα πακέτα, επίσης, καλύπτουν ανάλογα με τον προορισμό τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και την ασφαλιστική εταιρεία, τα ακόλουθα:

αστική ευθύνη έναντι τρίτων

αποζημίωση για ακύρωση ταξιδιού

υγειονομική μεταφορά

αποζημίωση για οικονομικές απώλειες λόγω διακοπής ταξιδιού

επαναπατρισμό του ασφαλισμένου και μελών οικογενείας που συνταξίδευαν-

ιατρικές συμβουλές

έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

αεροπειρατεία ή απαγωγή

μεταβίβαση μετρητών

έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης

αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα

υγειονομική μεταφορά

έξοδο διαμονής και επικοινωνίας εξαιτίας απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων

έξοδα μεταφοράς και διαμονής συνοδού κλπ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται λεπτομερώς για τις καλύψεις, τις εξαιρέσεις και τους όρους του ασφαλιστηρίου, ενώ είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουν την ασφάλιση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και τον προϋπολογισμό τους. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γνωρίζουν από πότε ξεκινά και πότε τελειώνει η κάλυψή τους από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή από πότε ισχύει η κάλυψη ακύρωσης του ταξιδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η ασφάλιση είναι απαραίτητη για την έκδοση βίζας για τη χώρα προορισμού και γι’ αυτό καλό θα είναι να ενημερώνεται εγκαίρως.

Στο insurancemarket.gr μπορείς να βρεις πολλές προτάσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης ώστε να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες και το πορτοφόλι σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και ένας insurance expert θα ψάξει για να βρει το καλύτερο για εσένα!