Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2018

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από  την καθιέρωση του  θεατρικού  Βραβείου  «Δημήτρης Χορν». Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το Βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος  από περγαμηνή.

Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.  Το  βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  2018  θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

 

Οι υποψηφιότητες

Οι  πέντε   υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2016-2017 (Φθινόπωρο 2016 – Καλοκαίρι 2017), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του  Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ  «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν).

Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του  Γιώργου Γερακάρη στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη  (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”).

Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ  «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία  Μάνου  Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή (Tempus Verum – Εν Αθήναις).

NIKOS PANDAZARAS

Δημήτρης Πασσάς  για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία  Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν “Υπόγειο”).

Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία  Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).

Στην εκδήλωση της απονομής, την οποία θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος -μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

naftemporiki.gr