Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Εκπαίδευση στη ρομποτική χειρουργική

Το πρώτο Ρομποτικό workshop, πραγματοποιείται στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και απευθύνεται σε ειδικευμένους ή και ειδικευόμενους Χειρουργούς ειδικοτήτων Ουρολογίας, Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής, καθώς και σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ρομποτική Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και τελεί υπο την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων επεμβατικών τεχνικών. Στις εργασίες του περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική άσκηση στο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci Si, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα καθοδηγούνται από πιστοποιημένους και έμπειρους Ρομποτικούς Χειρουργούς του νοσοκομείου μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση νέων ιατρών στη Ρομποτική Χειρουργική και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Ρομποτικής τεχνολογίας, προς όφελος των ασθενών.

Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές Ρομποτικοί Χειρουργοί του Ιατρικού Διαβαλκανικού, που θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους εκπαιδευόμενους, είναι οι: Απόστολος και Γεώργιος Λαμπανάρης – Ουρολόγοι Χειρουργοί, Χάρης Κωνσταντινίδης- Γενικός Χειρουργός, Άγγελος Σιούτας- Γυναικολόγος και Αθανάσιος Λάμπρου, υπεύθυνος του τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής της Sofmedical.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι το μόνο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει ρομποτικό σύστημα, Da Vinci Si HD, συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι πιστοποιημένοι στη Ρομποτική Χειρουργική, ιατροί του, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις ουρολογικής χειρουργικής, γενικής χειρουργικής και γυναικολογικής χειρουργικής.Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης,εκπαίδευση χειρουργών,

error: Content is protected !!