Ημερίδα για το Δημογραφικό και την Οικογένεια πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, η ημερίδα «Δημογραφικό – Οικογένεια» που διοργάνωσε από κοινού ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυγύρου και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης που αναπτύσσει και δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική της ευθύνη και την ευαισθησία της σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας,  και αισθανόμενη την ευθύνη και την αγωνία να συνεισφέρει στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού που μαστίζει τη χώρα μας , συμμετείχε στη διοργάνωση της εκδήλωσης αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα του προβλήματος .

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκκλησιαστικών, πολιτικών , πολιτειακών αρχών , εκπροσώπων συλλόγων , οργανώσεων και φορέων και πλήθος κόσμου, επιτέλεσε τον σκοπό της και κατενθουσίασε το κοινό. Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη συναισθήματα και αγάπη.

 Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυγύρου κα Ιωάννα Βορδού, ενώ τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου  , Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Βορδός.

Εισηγητές – ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ, κος Ιωάννης Τσίκουλας όπου ανέπτυξε την θεματολογία «Ιδανική Οικογένεια: τρία παιδιά», η Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου κα Μαρία Καραμπατάκη  όπου ανέπτυξε το θέμα «Οικογένεια … ευλογία ζωής» και ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος όπου ανέπτυξε το θέμα «Δημογραφικό και Εθνική Ασφάλεια».

Οι υψηλού επιπέδου εισηγήσεις των ομιλητών καθήλωσαν, αλλά και προβλημάτισαν τους παρευρισκομένους . Κοινή τοποθέτηση και των τριών ομιλητών ήταν ότι απαιτείται η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας η οποία αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας μας και το θεμέλιο της και πρέπει να διαφυλαχτεί.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και η Βυζαντινή και Παραδωσιακή Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου , όπου με τα τραγούδια της έδωσε μια χαρούμενη νότα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές , ενώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής , ο Πρόεδρος του κος Κουφίδης Ιωάννης προσέφερε αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα του νομού μας καθώς και έντυπο υλικό του επιμελητηρίου.