ΗΠΑ: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Ανάμεσα τους, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων, δήλωσε σήμερα (27.6.2023) το Πεντάγωνο, σε μια ακόμα ένδειξη υποστήριξης του Κιέβου στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

Την ώρα που η Ρωσία ασχολείται με τα επακόλουθα της ανταρσίας της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Σχεδόν 50 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Bradley και Stryker

Πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot και για αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες HIMARS

Εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας «περιλαμβάνει βασικά εφόδια για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της ουκρανικής αντεπίθεσης, να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα, να βοηθήσει την Ουκρανία να προστατέψει τον λαό της, καθώς και άλλον εξοπλισμό που θα επιτρέψει στο Κίεβο να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Το πακέτο χρηματοδοτείται δυνάμει της εξουσίας που έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό και υπηρεσίες από αμερικανικά αποθέματα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από το πλεονάζον απόθεμα των ΗΠΑ.

Το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια είναι το 41ο που εγκρίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, συνολικού ύψους άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: newsit.gr