Ισραήλ: Διπλή έκρηξη βόμβας σε στάσεις λεωφορείων – Τουλάχιστον 1 νεκρός 

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 2 από τους συνολικά 18 τραυματίες στην Ιερουσαλήμ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 18 τραυματίστηκαν, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από δύο εκρήξεις κοντά σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ με την αστυνομία να χειρίζεται το συμβάν ως συντονισμένη διπλή βομβιστική επίθεση.

Η μία εκ των εκρήξεων φαίνεται ότι προκλήθηκε από βόμβα τοποθετημένη σε τσάντα κοντά σε λεωφορείο στον Κεντρικό Σταθμό της Ιερουσαλήμ. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο τρύπες από τα θραύσματα. Ακολούθησε λίγο αργότερα δεύτερη έκρηξη κοντά σε διασταύρωση στη βόρεια Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για παλαιστινιακές βομβιστικές επιθέσεις. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: iefimerida.gr