Ιταλία: Πολιτική αντιπαράθεση για τη ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του νεοφασίστα επικεφαλής των οπαδών της Βερόνα

Πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει η ρατσιστική φραστική επίθεση κατά του ποδοσφαιριστή της Μπρέσα, Μάριο Μπαλοτέλι, από οπαδούς της Βερόνας, ιδίως και μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του νεοφασίστα επικεφαλής των οπαδών της Βερόνα και την προκλητική άγνοια του γεγονότος από τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Αμέσως μετά το επεισόδιο στο γήπεδο, ο αρχηγός των οπαδών της  Ελλάς Βερόνα και στέλεχος της νεοφασιστικής Forza Nuova Λούκα Καστελίνι δήλωσε προκλητικά πως «μπορεί ο Μπαλοτέλι να έχει διαβατήριο, όμως δεν θα γίνει ποτέ κανονικός Ιταλός», προκαλώντας όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς και του Κινήματος 5 Αστέρων.

Έως και ο επίσκοπος της Βερόνας Τζουζέπε Τζέντι έκανε παρέμβαση δηλώνοντας πως το συμβάν στο στάδιο Μεπεντεγκόντι, με τις προσβολές κατά του Μπαλοτέλι, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη: «η Βερόνα δεν είναι ό,τι βλέπουμε στο στάδιο» είπε.

Όμως, ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι στις δηλώσεις του μοιάζει να παρατείνει τη σύγκρουση, που είχε και παλαιότερα με τον ίδιο τον Μπαλοτέλι. «Με 20.000 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, ο Μπαλοτέλι είναι η τελευταία μου έγνοια, μα η τελευταία, τελευταία, τελευταία. Ένας εργάτης της (απειλούμενης με κλείσιμο βιομηχανίας) Ilva αξίζει όσο 10 Μπαλοτέλι. Καταδικάζουμε τον ρατσισμό, αλλά δεν έχουμε ανάγκη από τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο Σαλβίνι, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου στη Γερουσία.