Ιβάν Σαββίδης: Βάζει ακόμη 7 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκήρυξε μέσω της Γενικής Συνέλευσης η εταιρεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης και σε ύψος επτά εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, διατηρεί μέχρι σήμερα ποσοστό 80,75% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το οποίο θα αυξηθεί μετά από τη νέα αύξηση που προκηρύχθηκε σήμερα και ανέρχεται στα 78.524.540 και ισχύει εώς τις 22/06 με δυνατότητα παράτασης ενός μήνα.

Πρόεδρος της ΓΣ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης, που απάντησε και σε ερωτήσεις μικρομετόχων. Μια σχετική ερώτηση που τέθηκε στη ΓΣ της ΠΑΕ, έχει να κάνει με ένα θέμα που είχε συζητηθεί και στο πρόσφατο ΔΣ, σχετικά με τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται στις ομάδες. Η άποψη του Ιβάν Σαββίδη είναι πως τα πρόστιμα θα πρέπει να λειτουργούν προς τη βελτίωση του προβλήματος για το οποίο επιβλήθηκαν. Έτσι, αν οι ομάδες τιμωρούνται για περιστατικά ενδογηπεδικής βίας, τα χρήματα που μαζεύει η ΕΠΟ από τα πρόστιμα θα πρέπει, για παράδειγμα, να πηγαίνουν στην βελτίωση των υποδομών και της ασφάλειας.

Μία ερώτηση αφορούσε το νέο γήπεδο. «Προτεραιότητα είναι η Τούμπα, που εκτός από συναίσθημα είναι και πολλά άλλα. Το πάρκινγκ, η πρόσβαση, ο συντελεστής δόμησης. Τα μελετάμε όλα. Η Τούμπα ήταν παράδειγμα φέτος. Άλλαξε εταιρεία σεκιούριτι. Και στο τελευταίο ματς που φοβόμασταν προβοκάτσια, παρά τα όσα ακούστηκαν, ο κόσμος ήταν παράδειγμα. Υπάρχουν θέματα που μας προβληματίζουν, γι΄αυτό προχωρήσαμε σε αλλαγές», είπε.