Κ. Μάλαμα: Οι λειτουργοί της σωφρονιστικής πολιτικής καλούν απεγνωσμένα την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική με τις αγροτικές φυλακές

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης της Κασσάνδρας πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την αγροτική γη των φυλακών που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης επέδωσαν στην Κυριακή Μάλαμα στην ανακοίνωση τους, με τις τεκμηριωμένες ενστάσεις τους σε σχέση με την παράδοση της αγροτικής γης των φυλακών σε αλλότριους σκοπούς, πέραν αυτών της αγροτικής παραγωγής και της σύνδεσής της με την δομή. Όπως επισήμαναν, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι υψηλής παραγωγικότητας, υδροδοτούν το κατάστημα κράτησης, είναι συνδεδεμένες με αγροτικές ενισχύσεις, ενώ ταυτόχρονα παράγουν τόνους αγροτικού προϊόντος, με μεθόδους περιβαλλοντικής αειφορίας και με στόχο την σύνδεση της αγροτικής δραστηριότητας με την επανένταξη και την επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων.

Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε την στόχευση της στην στήριξη του παραγωγικού ιστού των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, ενώ εξέφρασε την απογοήτευση της για το γεγονός πως την ώρα που η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος και τα υπηρεσιακά στελέχη της σωφρονιστικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης καλούν την κυβέρνηση να θωρακίσει την αγροτική παραγωγή στις αγροτικές φυλακές, η ηγεσία του Υπουργείου αδιαφορεί κι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υποδομή των φυλακών Κασσάνδρας με όρους real estate.