Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω να αναβιώσει μια νέα γενιά τρομοκρατών

«Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και παράλληλα τονίζει ότι πρέπει και το νομικό πλαίσιο να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικασθεί για τέτοιου είδους εγκλήματα να μην βγαίνουν από τη φυλακή για κανένα λόγο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, χαρακτηρίζει μεγάλο λάθος την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και δεσμεύεται ότι «θα διορθωθεί άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω να δούμε στην Ελλάδα να αναβιώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών» υπογραμμίζει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως έχει δείξει μια ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας τα οποία εκπορεύονται από τα Εξάρχεια.

«Δεν υπάρχει στην ουσία κράτος στα Εξάρχεια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο από καμία οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» συνεχίζει ο κ. Μητοτάκης ενώ μιλά και για την κατάσταση στο Πολυτεχνείο.

«Δεν γίνεται δημόσιοι χώροι, πόσο μάλλον δημόσιοι ακαδημαϊκοί χώροι να τελούν υπό κατάληψη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Απαιτεί πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθεί και θα αντιμετωπιστεί την επόμενη ημέρα» ξεκαθαρίζει, ενώ επισημαίνει πως στα Εξάρχεια επί των ημερών της ΝΔ η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και «υπήρχαν ομάδες ταχείας παρέμβασης».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στην τελευταία σχετική συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα παρουσίασε πλαστά στοιχεία και λέει πως «οι πολίτες σήμερα στην Ελλάδα αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς από ότι αισθανόντουσαν πριν από κάποια χρόνια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η ανοχή την οποία δείχνει η κυβέρνηση στον «Ρουβίκωνα» είναι προκλητική και πως «υπάρχει μια μεγάλη κατανόηση σε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους δραστηριότητες».

«Αυτά θα σταματήσουν» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μιλώντας για τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας και τις περικοπές στους μισθούς τους λέει πως «είναι στην πρώτη γραμμή και αισθάνονται και αυτοί μία λογική αγανάκτησης όταν η οργανωμένη Πολιτεία δεν τους καλύπτει».