Κ. Μητσοτάκης: Κεντρικό κριτήριο της ψήφου η οικονομία

«Στις 26 Μαΐου θα κριθεί ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες δουλειές» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου των πολιτών θα είναι η οικονομία.

«Αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία» ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο περιθώριο της τελετής για την ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. από την Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα «αν πιστεύει ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους» να προκηρύξει «εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα».

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν βάζει πήχη για τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε, όμως, βέβαιος ότι η διαφορά θα είναι ευκρινής και η αποδοκιμασία των πολιτών έντονη. Υποστήριξε ότι υπάρχει «βουβή οργή» στην κοινωνία που θα εκφραστεί στις κάλπες, καθώς ο κόσμος έχει πάρει αποστάσεις από την κυβέρνηση και την πολιτική της. Εκτίμησε παράλληλα ότι αν δεν γίνουν το Μάιο και οι εθνικές εκλογές, τότε, η αντιπαράθεση θα εξελιχθεί σε δύο ημίχρονα, για να προσθέσει: «Εμείς θα βάλουμε γκολ και στα δύο ημίχρονα».

«Είμαστε πολύ δυνατοί από τη συσπείρωση της Ν.Δ., το κόμμα είναι σε εγρήγορση και ο κόσμος περιμένει τις εκλογές», συνέχισε και εκτίμησε ότι την επομένη των ευρωεκλογών το κόμμα θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων και ότι θετικά προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί ότι το ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ευχαρίστησε τη Μαρία Σπυράκη για τον άψογο, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο που επιτέλεσε τα καθήκοντά της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ευρωβουλή. «Διακρίθηκε ως ευρωβουλευτής και με μεγάλο κέφι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία», είπε.

Ευχήθηκε επίσης καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα τα καταφέρει. «Είμαστε ένα ανοιχτό, αξιοκρατικό κόμμα που δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Η Σοφία με σκληρή δουλειά, με πείσμα και επιμονή έφτασε εκεί που είναι σήμερα» ανέφερε.

Από την πλευρά της, η κ. Σπυράκη ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε τη «μητέρα όλων των μαχών».

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε πως έχει μία διπλή ευθύνη, να δικαιώσει την επιλογή του προέδρου, αλλά και την εμπιστοσύνη της Μαρίας Σπυράκη και την παρακαταθήκη μίας θέσης, «μία παρακαταθήκη σοβαρότητας, υπευθυνότητας και μαχητικότητας», όπως σημείωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ