Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να γίνω πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν».

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κόρινθο, απ’ όπου ξεκίνησε περιοδεία στην Πελοπόννησο.

Επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κορινθίας, Διονύσιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Μητρόπολη από τις καταστροφικές βροχές, καθώς και για τα έργα επισκευής που πραγματοποιούνται. Ο κ. Διονύσιος τόνισε ότι η βάση της συζήτησης για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τους κληρικούς θα μπορούσε να έχει τεθεί σε θετικότερο πλαίσιο και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάσχει πλέον από έλλειψη στελέχωσης. Επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί πυρήνες της ακροδεξιάς στην Κόρινθο και ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία «να στέκεται σταθερά με τον μετριοπαθή της τρόπο δίπλα στην Εκκλησία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε εσάς. Δεν ζητάω την παρέμβαση της Πολιτείας στην Εκκλησία. Εκκλησία και Κράτος είναι συνιδρυτές του Έθνους και πρέπει να αλληλοστηρίζονται» είπε ο Μητροπολίτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό κι επισήμανε ότι «εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κληρικούς όλων των βαθμίδων». Τόνισε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως με μια σωστή κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών». Υπογράμμισε ότι «ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων» και συμπλήρωσε πως «δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων». Παράλληλα, μίλησε για συναινετικές λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. «Θα καθίσουμε με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας και πώς μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Εκκλησία είναι το στήριγμα πολλών ανθρώπων. Η δική μου δουλειά αυτή τη στιγμή είναι να ενώσω τη χώρα. Όπως εσείς διακονείτε όλο το ποίμνιο, έτσι κι εγώ πρέπει να γίνω πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος μου είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, όπου τον υποδέχτηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κι ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, ταξίαρχος Σπύρος Σκλάβος. Κατά την ενημέρωση που ακολούθησε, ο ταξίαρχος τόνισε τις ελλείψεις που έχει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας τόσο σε υποδομές, όσο και προσωπικό. Ο κ Μητσοτάκης είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας και χαιρέτισε τους αστυνομικούς. Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, τους διαβεβαίωσε ότι «βλέπουμε τις ελλείψεις, είμαι εδώ για να στηρίξω, να μου έχετε εμπιστοσύνη».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Π. Νίκα. Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «την Κυριακή θα γίνει το δεύτερο μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή και το οριστικό και τελικό θα γίνει στις 7 Ιουλίου… Θέλει δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε.