Κ. Ζαχαριάδης: Περισσότερο κοινωνικό κράτος από τον Αύγουστο και μετά

«Η περίοδος από τον Αύγουστο του 2018 και μετά θα έχει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερο κοινωνικό κράτος, περισσότερη ομαλότητα» δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα».

Όπως σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» «στο τέλος του μήνα θα συμφωνηθεί ένα μεταμνημονιακό πρόγραμμα, η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, που θα καθορίσει την πορεία της χώρας εν πολλοίς για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής μετεκλογικών συνεργασιών. «Νομίζω ότι η χώρα μέσα από την οδύνη και την καταστροφή των μνημονίων έχει βγάλει κάτι θετικό. Οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, που ο κερδισμένος τα παίρνει όλα και όλοι οι υπόλοιποι μένουν απ’ έξω να τον καταγγέλλουν, έχουν τελειώσει. Θα έχουμε αναγκαστικά κυβερνήσεις συνεργασίας -κατά τη γνώμη μου είναι σωστό αυτό και τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν καλύτερα με τις κυβερνήσεις συνεργασίας» εκτίμησε.

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή», ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «έχει μια ιδιαίτερη σημασία το ερώτημα που θέτει ο κ. Σαμαράς και το κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ ή προς στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, διότι προσπαθεί να χαράξει τις κατευθυντήριες για την επόμενη ημέρα». Το ερώτημα που τίθεται κι εκεί που «πρέπει όλοι να προσανατολιστούν, να τοποθετηθούν, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να βγάλει συμπεράσματα και να ψηφίσει» είναι «πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα» πρόσθεσε.

Ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «ο τρόπος με τον οποίο έχει εγκλωβιστεί να αντιπολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης, που τον έχει καπελώσει η γραμμή του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, δεν τον αφήνει να λειτουργήσει σαν φυσιολογικό κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς». Κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πορεύεται και αντιπολιτεύεται με το ‘να πέσει ο Τσίπρας αύριο’ και κραυγάζοντας ότι είμαστε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών».

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, επισήμανε πως θα πρέπει να δει «αν θέλει συνεργασίες με έναν φορέα της Αριστεράς -αυτή τη στιγμή ο μεγάλος φορέας της Αριστεράς είμαστε εμείς- ή αν θέλει τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας δορυφορικό στις δυνάμεις της Δεξιάς». Σημείωσε ακόμη πως δεν βάζει το δίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ «γιατί αν ήταν αυτό το ερώτημα θα είχε μπει (το Κίνημα Αλλαγής) ή στο ένα κόμμα ή στο άλλο».

Ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε θετική την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που κατέθεσε η κ. Γεννηματά. «Εμείς το είχαμε φέρει στη δημόσια συζήτηση από το καλοκαίρι του 2016. Τώρα που πλησιάζουμε και στην έξοδο του μνημονιακού προγράμματος και θα αυξηθούν και οι πολιτικές και οι δημοσιονομικές μας ελευθερίες πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα πέρα από τα λογιστικά πρότυπα και την οικονομική ζωή της χώρας. Πρέπει να δούμε το Σύνταγμα» είπε.

Για τις εξελίξεις στη Συρία ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «τα νέα δεν είναι καλά». «Φαίνεται ότι στη Συρία συμπυκνώνονται αυτή τη στιγμή όλες οι παγκόσμιες συγκρούσεις και αντιθέσεις» ανέφερε για να καταλήξει: «Για την Ελλάδα, η μόνη επιλογή σταθερότητας και ανάκαμψης στην ευρύτερη περιοχή -και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε- είναι η ειρήνη».

Πηγή: ΑΜΠΕ