Κάνιε Γουέστ: 30 ημέρες για να κάνει τη διεκδίκηση της προεδρίας μαθηματικά εφικτή

Ο Αμερικανός ράπερ, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Κάνιε Γουέστ μελετούσε δημόσια την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τους νόμους και τις διαδικασίες που διέπουν τις αμερικανικές εκλογές, που οφείλει να ακολουθήσει όποιος επιδιώκει να κερδίσει σε εκλογική μάχη.

Ο Κάνιε, ο άνθρωπος που κάποτε κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «The Life of Pablo» και στη συνέχεια έκανε αλλαγές, ανακοίνωσε την πραγματική υποψηφιότητά του σε ένα Tweet αυτό το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας κάποια σοβαρή αναταραχή για το αν θα μπορούσε να επηρεάσει κάπως τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών.

Σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά ορισμένοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος Ραλφ Νέιντερ, ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των καταναλωτών, μόνιμος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα Tweet. Πρώτον, πρέπει να υποβάλει αίτησης στη Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, βήμα, το οποίο δεν έχει ακόμη κάνει ο 43χρονος ράπερ, επιχειρηματίας και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, πρωταγωνίστριας τηλεοπτικού ριάλιτι. Πρέπει, επίσης, να εκπληρώνει τα κριτήρια για να εκτυπώσει το όνομά του σε πραγματικά ψηφοδέλτια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα. 

Συχνά, εναλλακτικοί υποψήφιοι, όπως οι Νέιντερ, Τζιλ Στάιν και Γκάρι Τζόνσον, συμμετέχουν στις εκλογές με ένα από τα μεγάλα τρία πολιτικά κόμματα Αυτά τα κόμματα, ωστόσο, έχουν ήδη επιλέξει τον υποψήφιο για το τρέχον έτος.